Monday, June 24, 2024
HomeJustitiePreşedintele Klaus Iohannis eliberează judecători din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis eliberează judecători din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis eliberează judecători din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis eliberează judecători din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri mai multe decrete de eliberare din funcţie a mai multor judecători, deoarece aceştia s-au pensionat.

La cererea acestora, Președintele a acceptat să înceteze activitatea în justiție a unor magistrați de înaltă competență și experiență. Deciziile de pensionare sunt realizate în conformitate cu legislaţia în vigoare și respectând drepturile și opțiunile personale ale judecătorilor în cauză.

Aceste decrete semnate de Preşedintele Klaus Iohannis reprezintă încetarea activității unor judecători cu responsabilități importante și care au adus contribuții semnificative în sistemul judiciar din România.

Este important de menţionat că unul dintre criteriile esenţiale ale pensiei de serviciu este vechimea în funcţie, astfel că aceşti judecători, care au atins vârsta de pensionare, sunt eligibili pentru a beneficia de dreptul de a opta pentru ieşirea din sistemul judiciar activ și pentru a se pensiona conform legii.

Listă a judecătorilor eliberați din funcţie:

  • Mădălina-Gabriela Rădulescu: judecător la Curtea de Apel Bucureşti;
  • Ecaterina-Carmen Apostoliceanu: judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti;
  • Cristinel Dumitreasa: judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Neamţ;
  • Iuliu-Otonel Popa: judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti;
  • Mioara Spiţă: judecător la Tribunalul Brăila – pensionare.

Judecătorii în cauză și-au dedicat întreaga viață profesională sistemului judiciar și au adus expertiză și dedicație în administrarea justiției. Prin plecarea acestora la pensie, se deschid noi oportunități pentru judecătorii tineri și pentru promovarea noilor valori în sectorul judiciar.

Este esențial ca vacanțele create în urma pensionării acestor judecători să fie acoperite cât mai curând posibil, astfel încât activitatea judiciară să nu fie afectată. Până la ocuparea posturilor vacante, instanțele vor continua să funcționeze cu judecătorii rămași în funcție și vor asigura buna desfășurare a proceselor judiciare, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Administrația Prezidențială reamintește că procesul de numire și promovare a judecătorilor se va face transparent și în deplină concordanță cu principiile statului de drept și independența justiției.

Notă: În conformitate cu Regulamentul privind procedurile de numire și promovare a magistraților, numirea în funcția de judecător/procuror se face doar prin concurs și în baza analizei dosarului profesional.

Mai multe informații și detalii despre procesul de numire a judecătorilor și promovarea în cariera judiciară puteți găsi pe site-ul Ezs.ro.


TAGS:


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General