Tuesday, April 16, 2024
HomeSportPreședintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, pierde contestația la controlul judiciar în dosarul...

Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, pierde contestația la controlul judiciar în dosarul de corupție

Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, pierde contestația la controlul judiciar în dosarul de corupție

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a suferit un nou eșec în fața justiției. Tribunalul București a respins contestația depusă de acesta la măsura controlului judiciar în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită și fals.

Dumitrescu, împreună cu cumnatul său, este acuzat că ar fi pretins unei afaceri suma de 47.500.000 de lei pentru achiziționarea unor părți sociale deținute de ruda sa la o societate comercială. Procurorii susțin că acesta a supraevaluat valoarea acestor părți sociale comparativ cu valoarea reală a acestora. De asemenea, Dumitrescu, în calitatea sa de președinte al CJ Prahova, ar fi primit suma totală de 16.210.000 de lei, în colaborare cu sora și cumnatul său. Toate aceste acuzații duc la suspiciuni de corupție și fals în acte.

În plus, Dumitrescu este suspectat că a omis să declare în declarațiile de avere sume importante de bani, în valoare de sute de mii de euro, care ar fi fost cheltuite pe excursii, shopping și achiziționarea de mașini de lux. Acestea se adaugă la suspiciunile de corupție care planează asupra sa.

Soția lui Iulian Dumitrescu, Alexandra, se află și ea în atenția autorităților. Aceasta a avut un incident rutier în septembrie 2022, în urma căruia i-a fost reținut permisul de conducere pentru 180 de zile. Însă aceasta a contest

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments