Sunday, June 23, 2024
HomeActualitatePreotul Augustin Dorel Silaghi este acuzat de agresiuni sexuale asupra minorilor

Preotul Augustin Dorel Silaghi este acuzat de agresiuni sexuale asupra minorilor

Preotul Augustin Dorel Silaghi este acuzat de agresiuni sexuale asupra minorilor

După cum informează surse oficiale, doi băieți minori au raportat părinților lor că în luna ianuarie, preotul Augustin Dorel Silaghi le-ar fi făcut propuneri indecente, care au fost interpretate ca posibile agresiuni sexuale. La scurt timp după aceasta, Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare a fost sesizat și a deschis un dosar penal.

Avocatul Răzvan Doseanu, care îl reprezintă pe preotul arestat, a declarat că “toate acuzațiile aduse de organele de cercetare penală nu sunt adevărate”. El a susținut că nu există dovezi în sprijinul acestor acuzații și că nu sunt îndeplinite elementele necesare pentru a se considera că preotul a comis vreo infracțiune.

Sursa: Realitatea.net

Potrivit anchetatorilor, există suspiciuni că preotul nu a violat minorii, ci este acuzat doar că le-a făcut propuneri indecente sau că i-a atins în mod considerat nepotrivit.

Vestea că preotul Augustin Dorel Silaghi ar fi agresat sexual mai mulți minori a șocat atât enoriașii, cât și pe cei care l-au cunoscut personal.

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a declarat că preotul Augustin Dorel Silaghi a fost preot din anul 1991 până în prezent și nu a avut nicio abatere morală sau disciplinară. A fost considerat un preot serios și respectat de credincioșii din parohiile în care a slujit. Cu toate acestea, în cazul în care vinovăția sa va fi dovedită la finalizarea dosarului, Episcopia va propune caterisirea lui. Până atunci, Preasfințitul Părinte Iustin a dispus încetarea totală a slujirii și trimiterea preotului spre cercetare către Consistoriul Eparhial.

Sursa: Realitatea.net

Reacții puternice la acuzațiile aduse preotului Augustin Dorel Silaghi

Comunitatea din Satu Mare și nu numai, a primit cu șoc informațiile referitoare la acuzațiile de agresiune sexuală aduse preotului Augustin Dorel Silaghi. Enoriașii care l-au cunoscut și au participat la slujbele săvârșite de el au afirmat că sunt uluiți și încrezători că acesta nu ar fi în stare de asemenea fapte. Oamenii au lansat apeluri către autorități pentru a face o anchetă corectă și a descoperi adevărul.

Pe de altă parte, există și persoane care sunt șocate și dezamăgite de aceste acuzații. Ei consideră că astfel de fapte nu trebuie să rămână nepedepsite și că justiția trebuie să își facă datoria. Solicită autorităților să investigheze în profunzime acest caz și să ia măsurile legale necesare în funcție de rezultatele anchetei.

Impactul cazului asupra comunității religioase

Acest caz de presupuse agresiuni sexuale comise de un preot a provocat un val de îngrijorare și nemulțumire în rândul credincioșilor. Mulți dintre ei au pus la îndoială integritatea și moralitatea slujitorilor Bisericii, iar alții au exprimat temeri cu privire la siguranța copiilor lor în prezența unui preot. Acest caz a readus în discuție necesitatea implementării unor măsuri și politici riguroase în ceea ce privește protecția minorilor în cadrul Bisericii.

Posibile consecințe pentru preotul Augustin Dorel Silaghi

După finalizarea cercetărilor și în baza probelor adunate în acest dosar, instanța va lua o decizie cu privire la vinovăția sau nevinovăția preotului Augustin Dorel Silaghi. În cazul în care acesta este găsit vinovat, el poate primi o pedeapsă conform legislației în vigoare. De asemenea, Episcopia Ortodoxă va analiza situația și va propune caterisirea lui în cazul confirmării vinovăției.

TAGS: preotul Augustin Dorel Silaghi, agresiuni sexuale, minorii, Episcopia Ortodoxă

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General