Sunday, July 14, 2024
HomeActualitatePreferințele Angajaților Români:​ Studiu Privind Alegerea Locului de Muncă

Preferințele Angajaților Români:​ Studiu Privind Alegerea Locului de Muncă

Preferințele Angajaților Români:​ Studiu Privind Alegerea Locului de Muncă

Un studiu recent publicat de ejobs.ro relevă că salariul, echilibrul dintre viața personală și cea profesională, precum și o relație pozitivă cu managerul sunt criteriile de bază pentru români atunci când vine vorba de selectarea unui job. Analiza a fost realizată de Boston Consulting Group (BCG), The Network, The Stepstone Group și eJobs.ro.

În contrast cu tendințele globale, unde stabilitatea angajamentului într-o companie ocupă un loc de frunte, urmată de echilibrul între viața personală și cea profesională și salariu, în România, stabilitatea se situează pe locul patru în preferințele angajaților autohtoni. Oamenilor le pasă mai mult de aspectele relaționale, culturale și de reputație în alegerea locului de muncă. Printre aspectele cheie pentru români se numără relația cu colegii, recunoașterea pentru performanțe, oportunitățile de avansare profesională, satisfacția din activitatea desfășurată, reputația angajatorului și beneficiile de concediu oferite.

„Salariul rămâne un criteriu important, dar celelalte aspecte care influențează decizia angajaților gravitează în jurul relaționării, culturii organizaționale și reputației, mai mult decât recompensele materiale.” – a declarat Roxana Drăghici, șefa departamentului de vânzări la eJobs.ro.

  • Raportările la locul de muncă variază în funcție de vârsta angajaților. Cei de 20 de ani acordă o importanță deosebită compatibilității valorilor lor cu cele ale potențialului angajator. Persoanele din categoria de vârstă 31-40 de ani pun accentul principal pe echilibrul între viața personală și cea profesională. În timp ce pentru cei de peste 51 de ani, relația cu colegii și recunoașterea din partea angajatorului pentru munca depusă sunt aspectele cheie în alegerea locului de muncă.

„Schimbările pe piața forței de muncă la nivel global au condus la apariția securității locului de muncă ca aspect important în alegerile respondenților în 2023. În ani precedenți, prioritare erau aprecierea în companie și relația cu echipa.” – a adăugat Roxana Drăghici.

Studiul a fost realizat în perioada octombrie-decembrie 2023, pe un eșantion de 150.000 de participanți din 185 de țări, inclusiv România, cu un număr de 1.047 de respondenți. Datele au fost colectate de către The Network în colaborare cu platformele internaționale de recrutare și procesate de Boston Consulting Group.

TAGS:

salariu, echilibru, relație, job, români

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General