Sunday, June 23, 2024
HomeActualitatePredarea lui Paul al României se va rejudeca în Malta, anunță mininistrul...

Predarea lui Paul al României se va rejudeca în Malta, anunță mininistrul Justiției. El rămâne în arest până la pronunțare


Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că o instanţă din Malta va rejudeca predarea fugarului Paul-Philippe al României. Acesta rămâne în arest până la pronunţarea unei soluţii definitive, informează Agerpres.


“Sunt în măsură să vă furnizez informaţii, de astăzi, de la justiţia din Malta. Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca. Instanţa a admis apelul formulat de parchet, a desfiinţat hotărârea de refuz al predării şi a trimis cauza la rejudecare. Acesta rămâne în arest până la pronunţarea unei soluţii definitive, cererea de eliberare pe cauţiune fiind respinsă tot astăzi”, a transmis Alina Gorghiu.


Pe 20 mai, o instanţă din Malta a respins predarea lui Paul-Philippe în România, iar ministerul Justiției a anunţat atunci că instanţa de executare, Curtea de Apel Braşov, va face o adresă oficială către Parchetul din Malta, prin care va solicita să se exercite la timp calea de atac.


Paul de România, condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și fugit în Franța, țară care nu îl extrăda, a fost prins în Malta pe 28 aprilie.


Paul al României a fugit din România înainte de pronunţarea sentinţei, stabilindu-se în Franţa. În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze, pe motiv că există un “risc real” ca drepturile lui fundamentale să-i fie încălcate în ţara noastră.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General