Monday, June 24, 2024
HomeLifestylePrăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Rețeta vedetă a verii

Prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată. Rețeta vedetă a verii

Prăjitura este foarte gustoasă și aromată, dar și spectaculoasă, datorită contrastului plăcut de culori. Culoarea portocalie a caiselor completează armonios culoarea brună a blatului cu ciocolată, oferind prăjiturii un aspect cuceritor. Blatul prăjiturii are o textură mai densă și ușor umedă, datorită untului și ciocolatei. Astfel, caisele așezate la baza tăvii nu au posibilitatea de a se ridica prin interiorul blatului ca atunci sunt dispuse la suprafața prăjiturii.

În continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru prepararea prăjiturii cu caise și ciocolată, în varianta răsturnată.

Remedii naturale pentru durerile de mușchi și articulații. Soluții eficientePrăjitură răsturnată cu caise și ciocolată – Ingrediente6 ouă100 gr zahăr100 gr făină200 gr ciocolată amăruie225 gr unt cu 82% grăsimeun praf sare10-12 caise5 gr praf de copt1/2 linguriță bicarbonat de sodiusucul de la 1/2 lămâie25 gr unt pentru uns tava20-25 g zahăr pentru pudrat tava.După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilorRețeta prăjiturii răsturnate cu caise – Mod de preparare

pentru a pregăti compoziția de blat cu ciocolată, mai întâi va trebui să topești ciocolata împreună cu 225 gr de unt. Poți topi ingredientele pe baie de aburi sau la microunde.

După topire, lași compoziția să se tempereze și te ocupi de celelalte ingrediente. Dar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi, pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm, pe care o ungi din belșug cu unt moale și presari zahăr pe toată suprafața.

Ce beneficii au sâmburii de caise pentru sănătate. Cum poți să-i incluzi în dieta taCum prepari delicioasa prăjitură răsturnată cu caise și ciocolată

Spală caisele, șterge-le cu prosoape de hârtie și secționează-le în jumătăți, apoi îndepărtează sâmburii. Așază jumătățile de caise în tavă, cu decupajul în jos, la distanțe de 2-3 mm una, pentru a putea porționa prăjitura printre ele.

Citește continuarea aici

Beneficiile consumului de caise uscate. Ele sunt recomandate în dieta zilnică
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General