Tuesday, April 16, 2024
HomeSportPrăbușirea unui supermarket din Italia: trei morți și mai mulți răniți, printre...

Prăbușirea unui supermarket din Italia: trei morți și mai mulți răniți, printre ei și români

Prăbușirea unui supermarket din Italia: trei morți și mai mulți răniți, printre ei și români

Un tragic accident a avut loc în Florența, Italia, unde un supermarket în construcție s-a prăbușit, soldându-se cu trei muncitori decedați și mai mulți răniți. Din păcate, trei dintre cei răniți sunt cetățeni români aflați într-o stare gravă. Potrivit presei italiene, unul dintre muncitorii români prezintă șanse mici de supraviețuire.

Medicii depun eforturi deosebite pentru a le salva viața celor trei răniți români. Bărbatul în vârstă de 48 de ani a suferit o operație imediată în secția de neurochirurgie pentru reducerea unui hematom la cap, în timp ce cel de 36 de ani are o fractură stabilizată a coloanei vertebrale și se află în terapie intensivă. Bărbatul în vârstă de 51 de ani a suferit o leziune în zona toracelui. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale celor trei pacienți români.

Potrivit declarațiilor polițiștilor, unul dintre răniți, tot un cetățean român, a afirmat că nu își amintește nimic din momentul prăbușirii. “Nu-mi amintesc, n-am observat nimic ciudat, înainte de a se întâmpla, deja era peste mine (n.r. grinda de beton prăbușită)”, a declarat bărbatul. Experții sunt îngrijorați de starea lor, iar cercetările continuă pentru a se clarifica cauzele accidentului și eventuala responsabilitate a oricăror părți implicate.

În urma tragediei, autoritățile locale și-au exprimat solidaritatea față de familiile victimelor, iar compania care deține supermarketul respectiv a luat decizia de a închide temporar toate magazinele cu același nume, în semn de doliu. Parchetul din Florența a deschis un dosar de investigație pentru prăbușire din culpă și omor din culpă.

Pe lângă muncitorii români, alte persoane de naționalitate italiană s-au numărat printre victimele acestui tragic accident. Martorii oculari au povestit că au auzit un puternic zgomot, urmat de strigătele disperate ale muncitorilor prinși sub dărâmături.

Echipe de pompieri, poliție și unități canine specializate în operațiuni de salvare au fost prezente la fața locului pentru a interveni și a salva cât mai multe vieți posibil. Strada a fost închisă pentru a facilita accesul echipajelor de intervenție și pentru a asigura siguranța celor implicați în operațiunile de salvare.

Video cu momentul prăbușirii și anchetă în desfășurare

Autoritățile fac cercetări pentru a stabili exact cauzele și circumstanțele prăbușirii supermarketului în construcție. Până în prezent, nu s-au identificat suspiciuni sau explicații clare în acest sens.TAGS: tragedie, prăbușire, supermarket, Italia, muncitori români

Presa locală a publicat deja un video surprins de camerele de supraveghere care prezintă momentul în care clădirea se prăbușește. Se pare că prăbușirea s-a produs brusc, după cedarea unei grinzii masive de beton, care a dărâmat totul în cale și a provocat prăbușirea a două etaje din clădire.

Investigațiile în acest caz sunt în plină desfășurare, iar autoritățile locale cooperează cu experți și specialiști pentru a clarifica toate aspectele legate de acest accident tragic. Se așteaptă ca rezultatele anchetei să ofere răspunsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

Sursă video: Corriere Fiorentino

Sursă informații: Fanatik

TAGS: tragedie, prăbușire, supermarket, Italia, muncitori români
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments