Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeSportPopulația Chinei se contractă pentru al doilea an consecutiv

Populația Chinei se contractă pentru al doilea an consecutiv

Populația Chinei se contractă pentru al doilea an consecutiv

China, a doua mare economie a lumii, se confruntă cu o criză demografică în creștere, pe măsură ce populația sa scade pentru al doilea an consecutiv. Datele guvernamentale recente arată că numărul deceselor a crescut, în timp ce nașterile au atins un nou minim în 2023.

Populația Chinei continuă să scadă

La sfârșitul anului 2023, populația totală a Chinei era de 1,4097 miliarde de persoane, în scădere cu aproximativ 2 milioane față de anul anterior. Aceasta reprezintă al doilea an consecutiv în care populația Chinei se contractă.

Scăderea populației poate părea relativ mică, dar este o tendință semnificativă pentru țară și constituie o amenințare majoră pentru planurile sale de creștere economică.

O posibilă explicație pentru scăderea populației este scăderea ratei natalității. Anul trecut, rata natalității în China a fost de 6,39 la mie, în scădere față de 6,77 la mie în 2022. Costurile ridicate ale creșterii copiilor și nivelurile ridicate de șomaj în rândul tinerilor pot fi factori care contribuie la această scădere.

Deși numărul deceselor a crescut, aceasta nu este o surpriză, având în vedere restricțiile stricte impuse în urma pandemiei de COVID-19. În 2023, China a înregistrat 11,1 milioane de decese, față de 10,4 milioane în 2022.

China se adaptează la îmbătrânirea populației

Populația Chine

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments