Wednesday, April 17, 2024
HomeSportPolitiștul din cazul Raisa scapă de controlul judiciar! Este o decizie socantă!

Politiștul din cazul Raisa scapă de controlul judiciar! Este o decizie socantă!

Politiștul din cazul Raisa scapă de controlul judiciar! Este o decizie socantă!

Constantin Popescu, polițistul responsabil pentru accidentul tragic în care a fost ucisă Raisa, o fetiță de 11 ani, a scăpat de controlul judiciar. Avocatul familiei victimei, Adrian Cuculis, a anunțat că polițistul a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Potrivit avocatului, polițistul a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare, ceea ce înseamnă că nu va executa efectiv pedeapsa în închisoare. Această decizie a fost luată în ciuda cererii familiei ca polițistul să fie condamnat la închisoare cu executare.

Decizia instanței a stârnit indignarea familiei și a comunității, care consideră că această sentință nu face dreptate victimelor accidentului. Avocatul Adrian Cuculis a declarat că acțiunea civilă, în special cu privire la daunele morale, a fost minimalizată. Familia Raisa a primit doar 160.000 euro, în timp ce Marina, sora ei, a primit doar 90.000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale. Avocatul promite că va formula cu siguranță un apel la această decizie.

Accidentul în care Raisa și Marina au fost lovite de mașina Poliției a avut loc pe data de 13 ianuarie 2022. Cele două fetițe traversau strada regulamentar pe trecerea de pietoni, când au fost lovite de un autoturism al Poliției. În mașină se afla doar un polițist, care conform anchetatorilor nu se afla în misiune și avea doar semnalele luminoase pornite, dar nu și pe cele acustice.

Comunitatea este șocată de decizia instanței în acest caz și consideră că aceasta nu face dreptate victimelor și familiilor acestora. Proteste și acțiuni de solidaritate au avut loc în fața instanței, iar presa a criticat în mod deschis sistemul juridic care permite astfel de situații.

Reporterii noștri monitorizează în continuare evoluțiile din acest caz și vor reveni cu informații actualizate.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments