Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitatePolițiști acuzați de abuz în serviciu într-un caz de trafic de influență

Polițiști acuzați de abuz în serviciu într-un caz de trafic de influență

Polițiști acuzați de abuz în serviciu într-un caz de trafic de influență

Patru agenți de poliție din Hunedoara au fost acuzați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Aceștia au fost emise joi mandate de aducere și ulterior au fost reținuți pentru 24 de ore. Cercetările au relevat că unul dintre agenții de poliție, în exercitarea atribuțiilor sale în poliția rutieră, a oprit în seara zilei de 16.03.2023 un autoturism condus de fostul comandant al Poliției Municipiului Petroșani, având suspiciuni că acesta s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Într-un comunicat oficial, se menționează că, cu intenție și pentru a nu constata comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, polițistul nu a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest. În schimb, împreună cu ceilalți trei agenți, a simulat o verificare a conducătorului auto pentru a atesta că acesta nu consumase alcool. Acest lucru ar fi împiedicat recoltarea de probe biologice de sânge, necesare pentru stabilirea concretă a concentrației de alcool în organism și, implicit, tragerii la răspundere a șoferului în cauză.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus reținerea celor patru agenți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți pentru a se decide dacă se impune arestarea preventivă a acestora. Această acțiune vine ca parte a unei anchete mai ample privind traficul de influență și abuzurile în serviciu în instituțiile de aplicare a legii.

Acest eveniment îngrijorător aruncă o umbră asupra integrității și profesionalismului poliției românești. Este de datoria noastră, a cetățenilor, să cerem responsabilitate și transparență din partea celor care sunt însărcinați cu aplicarea legii și menținerea ordinii publice. Este esențial ca aceste cazuri de abuzuri să fie investigate în totalitate și cei vinovați să fie aduși în fața justiției pentru a răspunde pentru faptele lor.

  • abuz în serviciu
  • trafic de influență
  • agenți de poliție
  • Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara
  • reținere
  • anchetă
  • profesionalism

TAGS: abuz în serviciu, trafic de influență, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, agenți de poliție

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments