Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitatePoliția Capitalei a efectuat percheziții într-un dosar penal privind abuzul de încredere...

Poliția Capitalei a efectuat percheziții într-un dosar penal privind abuzul de încredere și înșelăciune

Poliția Capitalei a efectuat percheziții într-un dosar penal privind abuzul de încredere și înșelăciune

La data de 11 martie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au declanșat o acțiune de executare a cinci mandate de percheziție domiciliară în Municipiul București și Județul Călărași. Aceste percheziții fac parte dintr-un amplu dosar penal în care se efectuează cercetări legate de presupuse infracțiuni precum abuz de încredere, înșelăciune, fals material în acte oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și tâlhărie calificată.

Conform informațiilor furnizate de Poliția Capitalei în urma comunicării de presă de marți, acțiunile desfășurate au legătură cu un caz petrecut în data de 20 noiembrie 2023. Un tânăr în vârstă de 27 de ani a reclamat că, în luna septembrie 2023, ar fi împrumutat o sumă de 5.000 de euro de la un individ, oferindu-și drept garanție autoturismul său. Ulterior, când debitorul a dorit să ramburseze împrumutul, acesta a fost refuzat de către împrumutător, susținând că autoturismul a fost vândut unui terț.

Surse judiciare au indicat că persoana vizată în acest dosar este Alecu Emil-Marius, cunoscut sub numele de “Bebino”. Acesta ar fi acționat în septembrie 2023, împrumutând 5.000 de euro unei femei și luând drept garanție un autoturism marca AUDI A5.

Investigațiile au relevat că în data de 14 noiembrie 2023, când debitorul a venit să returneze suma împrumutată, Alecu Emil-Marius, cunoscut ca “Bebino”, a refuzat să îi restituie autoturismul, pretinzând că acesta ar fi fost deja vândut unei alte persoane. Mai departe, în data de 7 noiembrie 2023, cu utilizarea unui act de identitate falsificat, precum și a unei cărți de identificare a vehiculului contrafăcute, individul a vândut autoturismul AUDI A5 către martorul Nicu Alin Mihai, denumit și James.

O altă acuzație care îl vizează pe Alecu Emil-Marius îl implică într-un incident din 15 ianuarie 2024. Potrivit informațiilor, acesta ar fi atras două persoane, Olaru Cristian Mihai, cunoscut drept “Bebiță”, și Matei Mihai-Adrian, la o adresă din București, unde ar fi agresat fizic unul dintre aceștia și ulterior ar fi sustras o sumă de aproximativ 60.000 de lei.

TAGS:

Poliție, Percheziții, Infracțiuni, Abuz de încredere, Înșelăciune, Falsificare, Autoturism.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments