Sunday, May 19, 2024
HomeActualitatePogacele: Delicii de aperitive pe care să le prepari acasă

Pogacele: Delicii de aperitive pe care să le prepari acasă

Pogacele: Delicii de aperitive pe care să le prepari acasă

Îți prezentăm câteva idei savuroase de aperitive pe care le poți pregăti în propria bucătărie. Mini turtele cu umplutură de brânză sau cașcaval cu semințe presărate peste sunt o opțiune delicioasă pentru orice moment al zilei. Descoperă rețetele și pasii de preparare mai jos.

Pogăcele cu cașcaval

Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • 250 ml lapte
  • 200 gr cașcaval tare
  • 100 gr unt
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare:

Amestecă făina cu drojdia și sarea, apoi adaugă oul bătut și laptele treptat, omogenizând bine compoziția. Frământă aluatul până devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Lasă-l la dospit timp de 30 de minute, apoi întinde-l într-o foaie dreptunghiulară.

Unte aluatul cu unt moale și presară jumătate din cantitatea de cașcaval ras. Rulează aluatul în trei straturi și apoi refrigerază-l pentru încă 30 de minute. După aceasta, taie pogăcelele și coace-le în cuptorul preîncălzit.

Pogăcele cu brânză

Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • 300 gr cașcaval
  • 250 gr brânză de vaci
  • 250 gr unt topit
  • 200 gr smântână
  • 30 gr drojdie
  • 1 gălbenuș de ou
  • Sare

Mod de preparare:

Pentru această rețetă delicioasă, amestecă drojdia cu făina și celelalte ingrediente, cu excepția cașcavalului. Omogenizează bine aluatul, apoi adaugă cașcavalul ras și împachetează aluatul în diverse straturi. Refrigerază aluatul, apoi coace până devin aurii și pufos apetisantele pogăcele cu brânză.

Sărățele de casă cu brânză, cașcaval și mac

Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • 350 g brânză telemea
  • 250 g unt
  • 100 gr iaurt
  • 50 ml lapte sau apă minerală
  • 2 linguri untură
  • Esență de vanilie
  • O bucățică de drojdie
  • Pentru decor: 2 ouă, mac, cașcaval ras

Mod de preparare:

Combinați toate ingredientele, iar dacă brânza este sarață, nu mai adăugați sare în aluat. Frământați aluatul până obțineți o consistență elastică, apoi lăsați-l la dospit. Tăiați formele dorite, ungeți-le cu ou bătut și presărați mac, apoi coaceți-le până devin aurii.

Încercați aceste rețete de aperitive acasă și bucurați-vă de gustul autentic și delicios al pogăcelelor și sărățelelor făcute în propria bucătărie.

pogacele cu cascaval reteta Pogacele: Delicii de aperitive pe care să le prepari acasă
Pogăcele cu cașcaval

Articole relevante:

TAGS:

Pogacele, Aperitive, Rețete culinare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments