Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitatePodul provizoriu de la Milișăuți s-a surpat din cauza creșterii debitului pe...

Podul provizoriu de la Milișăuți s-a surpat din cauza creșterii debitului pe râul Suceava

Podul provizoriu de la Milișăuți s-a surpat din cauza creșterii debitului pe râul Suceava

Un pod provizoriu creat peste DN 2H, în localitatea Milișăuți, județul Suceava, s-a surpat în cursul nopții trecute din cauza creșterii debitului pe râul Suceava, conform informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Situația a impus devierea circulației rutiere pe rute alternative. Concret, conducătorii auto sunt îndrumați să folosească DN 17A, prin intersecția Bălcăuți, sau DN 2 către și dinspre Suceava. De asemenea, există posibilitatea de a utiliza traseul DN 2K, care duce de la Solca spre Milișăuți și se desprinde din 2E, Spătărești – Vicovu de Sus/ SV. Echipa de la Serviciul de Drumuri Naționale Suceava și constructorul sunt prezenți la fața locului și evaluează situația.

Incidentul de acum este doar unul într-o serie de probleme cu podul de la Milișăuți. În februarie 2020, trotuarul de pe acest pod s-a surpat pe o porțiune de 27 de metri și a ajuns în albia râului Suceava. Din octombrie 2023, circulația a fost închisă pe acest pod după ce structura sa a cedat pe o parte din construcție.

Podul de la Milișăuți a fost construit în anul 1962, iar lucrările de reabilitare a acestuia trebuiau să fie finalizate în iulie 2024. Cu toate acestea, incidentele tot mai frecvente pe acest pod ridică semne de întrebare cu privire la siguranța sa și necesitatea unei intervenții urgente.

Circulația rutieră deviată

În urma surpării podului, traficul rutier a fost deviat pe rute ocolitoare. Conform recomandărilor autorităților, șoferii sunt îndrumați să evite zona afectată și să folosească rute alternative pentru a-și continua călătoria.

Una dintre rutele recomandate este DN 17A, care trece prin intersecția de la Bălcăuți și se îndreaptă către destinație. Această rută poate fi o variantă viabilă pentru șoferii care doresc să evite podul surpat și să ajungă cât mai rapid la destinație. Un alt traseu alternativ este DN 2, care le permite șoferilor să ajungă în Suceava sau să plece din acest oraș fără a trece prin zona afectată de surparea podului.

În plus, există și posibilitatea de a utiliza traseul DN 2K, care pleacă din Solca și ajunge în Milișăuți. Acest traseu poate fi o opțiune pentru șoferii care se deplasează între aceste două localități și doresc să evite zona afectată de surpare.

Necesitatea reabilitării podului

Podul de la Milișăuți este într-o stare avansată de degradare și necesită reabilitare urgentă. Surpările repetate și problemele apărute pun în pericol siguranța celor care tranzitează această structură rutieră. Proiectul de reabilitare a podului a fost demarat, însă termenul de finalizare a lucrarilor este stabilit pentru luna iulie a anului 2024.

Pe fondul acestor evenimente, poate apare întrebarea dacă lucrările în curs sunt realizate cu celeritatea și calitatea necesară. Autoritățile responsabile trebuie să acționeze prompt pentru a asigura siguranța traficului și pentru a evita astfel de incidente în viitor.

Prezența autorităților și impactul surpării podului

SDN Suceava și constructorul podului au trimis o echipă la fața locului pentru a evalua situația și a stabili pașii necesari pentru remedierea problemei. Aceasta reprezintă o măsură importantă, având în vedere amploarea surpării și consecințele acesteia asupra circulației rutiere.

Surparea podului de la Milișăuți are un impact semnificativ asupra comunității locale, dar și asupra traficului rutier din zonă. Șoferii și locuitorii din această zonă trebuie să facă față unor disfuncționalități în trafic și unor întârzieri neașteptate în deplasări. Este important ca autoritățile să acționeze rapid și eficient pentru a remedia situația și a redeschide circulația rutieră în cel mai scurt timp posibil.

TAGS: pod Milișăuți, surpare pod Milișăuți, deviere trafic pod Milișăuți, DN 2H Milișăuți

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments