Sunday, July 14, 2024
HomeLifestylePodul Giurgiu-Ruse închis pentru lucrări de reparații majore timp de doi ani

Podul Giurgiu-Ruse închis pentru lucrări de reparații majore timp de doi ani

Podul Giurgiu-Ruse închis pentru lucrări de reparații majore timp de doi ani

Se anunță restricții de circulație pe Podul Giurgiu-Ruse începând cu data de 9 iulie, conform informațiilor furnizate de Agenția de Infrastructură Rutieră a Bulgariei (RIA). Lucrările planificate vor dura doi ani, iar procesul va implica o serie de etape complexe pentru reparația integrală a structurii facilității.

  • Lucrările se desfășoară în timpul zilei, pentru 10-12 ore consecutiv, fără a opri total circulația;
  • Traficul va fi dirijat în mod eșalonat pe benzile disponibile, pentru a minimiza impactul asupra șoferilor;
  • Montarea de semafoare adaptive pentru o mai bună organizare și siguranță a circulației;
  • Lucrările vor fi efectuate în conformitate cu standardele de securitate și calitate impuse de autorități.

Prima fază a lucrărilor se concentrează pe reparația majoră a porțiunii de pod aflată pe teritoriul bulgar, cu o lungime de aproximativ 400 de metri. Această intervenție este esențială pentru menținerea siguranței și funcționalității podului, care nu a beneficiat de reparații majore de peste 70 de ani.

Pentru a asigura o circulație cât mai fluidă și sigură, se va implementa un sistem de semnalizare modern și adaptiv, care va fi ajustat în concordanță cu evoluția lucrărilor și necesitățile traficului. Reparațiile sunt programate să fie finalizate în aproximativ patru luni și jumătate pentru fiecare bandă de circulație.

Proiectul tehnic include o serie de îmbunătățiri și modificări, precum înlocuirea completă a stratului de asfalt, montarea de elemente de siguranță suplimentare și modernizarea sistemelor existente. Toate acestea au ca obiectiv creșterea calității și durabilității infrastructurii podului.

Implicarea contractorilor și măsurile de securitate

Antreprenorul principal al lucrărilor de reparații este Danube Bridge Public Limited Liability Company, care va superviza și coordona toate activitățile conform standardelor stabilite. De asemenea, supravegherea calității lucrărilor va fi realizată de firma specializată “Podul Dunării – PII-Strol”, implicată în monitorizarea progresului și respectarea termenelor stabilite.

În contextul operațiunilor de construcție și renovare, se acordă o atenție deosebită aspectelor legate de siguranța și securitatea tuturor celor implicați în proces. Aspectele legate de protejarea vieții și integrității personalului de pe șantier sunt prioritare, iar activitățile vor fi desfășurate exclusiv în timpul zilei pentru a minimiza riscurile potențiale.

Agenția de Infrastructură Rutieră (RIA) a transmis un mesaj de scuze către șoferi și locuitorii afectați de restricțiile de circulație, subliniind importanța lucrărilor pentru asigurarea unui mediu sigur și funcțional pe Podul Prieteniei. Colaborarea strânsă cu autoritățile de frontieră și comunitatea locală este crucială pentru buna desfășurare a acestui proiect de infrastructură vital.

Informare și comunicare cu publicul

În vederea informării corecte și transparente a cetățenilor, au fost implementate măsuri de comunicare eficiente. Un portal dedicat, www.api.bg, va publica constant actualizări și informații referitoare la evoluția lucrărilor, restricțiile de circulație și orice alte modificări importante legate de Podul Giurgiu-Ruse.

Este crucial ca șoferii și rezidenții din zonă să fie conștienți de schimbările în organigrama traficului și să adopte o conduită responsabilă pe durata lucrărilor. Respectarea indicațiilor de siguranță, reducerea vitezei și evitarea riscurilor inutile sunt imperative pentru prevenirea incidentelor și menținerea unei circulații fluide și sigure.

În concluzie, reparațiile planificate pentru Podul Giurgiu-Ruse reprezintă un pas esențial în îmbunătățirea infrastructurii rutiere și asigurarea unui mediu sigur și funcțional pentru toți utilizatorii. Colaborarea și implicarea tuturor părților interesate sunt cheia succesului acestui proiect de anvergură.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General