Friday, June 21, 2024
HomeActualitatePNL Vâlcea deschisă către o alianță cu AUR pentru a contracara influența...

PNL Vâlcea deschisă către o alianță cu AUR pentru a contracara influența PSD

PNL Vâlcea deschisă către o alianță cu AUR pentru a contracara influența PSD


Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a făcut declarații surprinzătoare privind posibilitatea unei alianțe cu AUR în lupta împotriva PSD în acest județ. Desigur, acest lucru vine în contextul în care PNL și PSD formează o coaliție de guvernare, iar AUR este în opoziție. Cu toate acestea, Buican subliniază că este dispus să se alieze cu oricine împărtășește obiectivele lor comune, mai precis eliminarea a ceea ce el numește “mafia pesedistă” care a subjugat județul Vâlcea.


Declarând aceste lucruri într-o conferință de presă, Buican a lansat un apel către toate partidele politice pentru a se uni în lupta împotriva alianței formate din primarul Râmnicului, Mircia Gutău, și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, ambii membri ai PSD. Potrivit liderului liberal, este necesară eradicarea acestei “mafii pesediste” care, în opinia sa, domină administrația locală. În acest sens, Buican nu exclude posibilitatea unei alianțe cu AUR sau alte partide politice care își propun același scop: combaterea influenței PSD.


Însă, reacția președintelui PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, nu a întârziat să apară. Acesta a comentat declarațiile lui Buican spunând că îi dorește succes în alianța pe care o dorește cu AUR, menționând sarcastic că nu va face nicio altă remarcă privind declarații “halucinante”. Rădulescu a continuat, subliniind că Buican și PNL nu au adus nimic semnificativ pentru județul Vâlcea și că acum vorbesc despre “marele rău”.


Coaliție neașteptată împotriva PSD


Declarațiile lui Cristian Buican arată că pe scena politică din Vâlcea se conturează o posibilă schimbare de alianțe. În ciuda faptului că PNL și PSD formează o coaliție de guvernare, liderul PNL Vâlcea arată deschiderea pentru o alianță cu AUR, partidul aflat în opoziție. Motivul principal al acestor discuții este lupta împotriva influenței PSD și “mafiilor pesediste” care guvernează județul Vâlcea, conform declarațiilor lui Buican.


Apel către toate partidele politice


Apelul lansat de Cristian Buican către toate partidele politice din Vâlcea este unul neașteptat. Liderul PNL Vâlcea solicită unitate și colaborare în lupta împotriva ia PSD și a celor pe care îi consideră “mafioți pesediști”. Dincolo de apartenența politică, Buican subliniază importanța eradicației acestei influențe și instituirea unui nou mod de conducere în județul Vâlcea.


Reacția președintelui PSD Vâlcea


Președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, a replicat la declarațiile lui Cristian Buican, exprimându-și dezacordul și rezerva față de posibilitatea formării unei alianțe în acest context. Rădulescu consideră demersurile lui Buican “halucinante” și susține că aceste declarații nu sunt decât vorbe goale venite din partea unor politicieni care nu au făcut nimic pentru județul Vâlcea în trecut.


Concluzii


Lupta politică și strategiile de a contracara influența PSD nu încetează să surprindă în județul Vâlcea. Declarațiile lui Cristian Buican privind o posibilă alianță cu AUR arată deschiderea și flexibilitatea liderului PNL Vâlcea pentru a schimba hărțile politice și a distruge ceea ce el numește “mafia pesedistă”. Însă, reacția promptă a președintelui PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, aduce cu sine critici și presiuni politice asupra lui Buican și PNL.


TAGS:


PNL

PSD

AUR

județul Vâlcea

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General