Friday, June 21, 2024
HomeSportPNL a pierdut alegerile locale în Plenița, localitatea natală a lui Nicolae...

PNL a pierdut alegerile locale în Plenița, localitatea natală a lui Nicolae Ciucă. Eșec clar al candidatului liberal la primărie

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, implicat destul de activ în campania electorală pentru alegerile locale, primește vești destul de neplăcute din Plenița, localitatea sa natală.

Nicolae Ciucă, lovitură chiar dinspre localitatea natală, Plenița: candidatul PNL, învins clar în alegerile pentru primărie

Partidul Național Liberal (PNL) a obținut, pe lângă unele victorii importante la nivel național, și înfrângeri dureroase. Amintim aici eșecul lui Sebastian Burduja la Primăria Generală a Capitalei sau cel al lui Gheorghe Flutur la Consiliul Județean Suceava.

Un alt eșec al liberalilor vin chiar din comuna natală a fostului premier și actual șef al PNL. La Plenița, candidatul susținut activ de Nicolae Ciucă în campanie a fost surclasat de rivalul de la PSD.

Potrivit datelor oficiale, candidatul liberal la primăria Pleniţa, Mihai Puiu Calafeteanu, actualul primar al comunei care se află în funcţie din 2004, a avut un scor de 36,37%. Oponentul său de la PSD, Valentin-Ștefan Braşoveanu, a obţinut un scor de 46,64%.

La mare distanță au fost Wilhelm-Aurelian Teişi (Uniunea Salvaţi România) – 7,88%, Marius-Florin Barbu (Forţa Dreptei) – 6,62 % şi Sorin-Mihai Grămescu (Alianţa pentru Unirea Românilor) – 2,48%.

De notat că și la Consiliul Local Pleniţa, PNL -ul, condus de la centru de Nicolae Ciucă, s-a clasat pe locul al doilea, cu 28,32%, după PSD care a obținut peste 40% din sufragii.

Nicolae Ciucă, în campanie electorală în Plenița

Pe 24 mai, Nicolae Ciucă era prezent la Plenița, pentru a-l ajuta în campanie pe primarul liberal Mihai Puiu Calafeteanu. La acea dată, liderul PNL Dolj, Ștefan Stoica, scria pe Facebook:

”Președintele Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă, s-a întors acasă, în comuna natală Plenița, pentru a susține candidatul PNL la funcția de primar, Mihai Puiu Calafeteanu.

Recunoscut drept unul dintre cei mai performanți și apreciați primari ai Județului Dolj, cu o experiență administrativă de invidiat, Mihai Puiu Calafeteanu este în funcție încă din anul 2004 și este asociat cu succesul și dezvoltarea localității Plenița.

La întâlnirea cu cetățenii din Plenița am participat împreună cu Nicușor Roșca, candidatul liberal pentru președinția Consiliului Județean Dolj, deputatul Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova, Daniel Drîgnei, secretarul general al PNL Dolj, Ion Daniel, inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Laurențiu Ivanovici, directorul AFIR Dolj, Lucian Florea, directorul spitalului Poiana Mare, Doru Câplea, director regional Poșta Română, Valentin Brăsfăleanu, director adjunct în cadrul D.R.D.P Craiova, alături de colegii din Biroul Politic Județean al PNL Dolj”, preciza Stoica.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General