Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportPloiești oferă teren gratuit locuitorilor pentru construirea locuințelor

Ploiești oferă teren gratuit locuitorilor pentru construirea locuințelor

Ploiești oferă teren gratuit locuitorilor pentru construirea locuințelor

În ultimii ani, primăriile din România s-au implicat tot mai mult în sprijinirea cetățenilor în vederea construirii propriilor locuințe. O nouă inițiativă de acest fel a fost pusă în aplicare la începutul anului 2024, în orașul Ploiești.

Primăria din Ploiești oferă teren gratuit locuitorilor

Pentru locuitorii din Ploiești, începutul anului 2024 a adus vești bune. Primăria a decis să pună în aplicare o lege care permite cetățenilor să primească teren gratuit, în limita a 500 de metri pătrați. Această ofertă este disponibilă doar pentru o anumită categorie de cetățeni care îndeplinesc anumite criterii.

Programul inițiat de primărie are un real succes în rândul locuitorilor din Ploiești. Până în prezent, 11 persoane au beneficiat deja de terenurile promise. Cererile depuse sunt numeroase, dar doar cei care îndeplinesc condițiile specifice vor primi teren pentru construirea unei locuințe.

Acest proiect este la începutul implementării, dar locuitorii din Ploiești nu au așteptat și s-au mobilizat încă de la finalul anului trecut. Cei care au calitatea de veterani de război au depus documentația necesară la sediul primăriei pentru a beneficia de această inițiativă.

Din cele 26 de dosare depuse, 11 au fost analizate și soluționate. Primăria s-a asigurat că toți pașii necesari au fost respectați înainte de a declara proprietari cetățenii ploieșteni.

Cetățenii din Ploiești au intrat în posesia titlurilor de proprietate

După finalizarea acestui proces, s-au întocmit procese verbale de punere în posesie. Mai apoi, Primăria din Ploiești a trimis întreaga documentație necesară la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova.

Dintre cele 11 persoane ale căror dosare au fost soluționate, 3 dintre ele au intrat deja în posesia titlurilor de proprietate. Fiecare persoană a primit un lot de teren cu o suprafață de 500 de metri pătrați situat pe strada Ghighiului nr.25 C.

“Prin toate demersurile pe care le-am derulat în calitate de primar pentru a soluționa favorabil aceste cereri, am reușit să corectez o inechitate cu care s-au confruntat veteranii de război și revoluționarii din orașul nostru. Prin atribuirea acestor loturi pentru casă, doresc să îmi exprim toată prețuirea pentru acești ploieșteni deosebiți”, a declarat primarul Andrei Volosevici conform observatornews.ro.

În România există și alte categorii de cetățeni care pot primi teren gratuit din partea statului. Guvernul a simplificat procedura prin care și tinerii cu vârsta de până în 35 de ani pot beneficia de acest avantaj. Aceștia pot solicita un teren de construcție gratuit, iar suprafața va depinde de disponibilitatea din zona respectivă.

Tinerii pot depune documentația necesară în localitatea în care au domiciliul și trebuie să îndeplinească criterii specifice, cum ar fi vârsta minimă de 18 ani și să nu dețină deja o proprietate în posesie.

Terenurile gratuite oferite de Primăria Ploiești și alte primării din România reprezintă o inițiativă importantă pentru sprijinirea cetățenilor în construirea unei locuințe și reducerea inechităților sociale.

Articolul a fost scris de EZS

Taguri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments