Monday, May 20, 2024
HomeSportPlata anticipată a pensiilor de către Ministerul Muncii creează bucurie în rândul...

Plata anticipată a pensiilor de către Ministerul Muncii creează bucurie în rândul pensionarilor

Plata anticipată a pensiilor de către Ministerul Muncii creează bucurie în rândul pensionarilor

Conform declarațiilor ministrului muncii, Simona Bucura-Oprescu, banii destinați pensionarilor au fost transferați către Poșta Română în avans, încă de acum o săptămână. Această acțiune va permite ca pensiile să fie livrate înaintea sărbătorilor de Paște, oferind astfel oamenilor un motiv de bucurie în această perioadă festivă. Prima tranșă de 50% din suma totală a fost deja virată joi, 25 aprilie.

Ministerul Muncii confirmă virarea banilor către Poșta Română pentru plata pensiilor

Conform informațiilor oferite de către Ministerul Muncii, Casa Națională de Pensii Publice a transferat sumele necesare pentru plata pensiilor către Poșta Română, asigurând astfel că acestea vor ajunge la beneficiari înaintea sărbătorilor pascale. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța efortului comun al tuturor implicați în această acțiune pentru a garanta distribuirea banilor în timp util.

Valoarea totală a pensiilor ce urmează a fi plătite integral către Poșta Română se ridică la 9,3 miliarde de lei, cu scopul ca acestea să ajungă la pensionari până vineri, 2 mai 2024. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat caracterul excepțional al acestei situații, menționând că respectul față de persoanele vârstnice reprezintă o prioritate.

Programul de distribuire a pensiilor în perioada sărbătorilor

Potrivit Ministerului Muncii, plata pensiilor va fi finalizată până vineri, 3 mai, cu toate că termenul obișnuit pentru aceasta este ziua de 15 a fiecărei luni. Poștașii se vor mobiliza pentru a asigura livrarea pensiilor la ușa pensionarilor până pe 2 sau 3 mai, în funcție de programul de lucru stabilit de către angajații Poștei Române în acele zile.

Poștașii depun eforturi susținute pentru a asigura livrarea promptă a pensiilor, contribuind astfel la bucuria pensionarilor în această perioadă de sărbătoare. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a precizat că pensiile vor fi disponibile în conturile beneficiarilor până la data de 2-3 mai, înlocuind data obișnuită de 12 mai pentru primirea acestora. Distribuția pensiilor prin intermediul poștașilor va avea loc până cel târziu pe 3 mai.

Sărbătorile de Paște reprezintă un prilej de bucurie nu doar pentru pensionarii obișnuiți, ci și pentru cei cu venituri reduse. Aceștia au beneficiat deja de un sprijin financiar în valoare de 250 de lei, acordat prin programul dedicat categoriilor defavorizate în perioada 2024-2027. Acest sprijin financiar este acordat tuturor pensionarilor cu venituri sub sau egale cu 2.000 de lei, la interval de două luni.

TAGS:

Ministerul Muncii, pensiile, Poșta Română, Marcel Ciolacu, pensionari

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments