Sunday, June 23, 2024
HomeSportPlanșeul Unirii intră în reparații: Circulația din București va fi afectată

Planșeul Unirii intră în reparații: Circulația din București va fi afectată

Planșeul Unirii intră în reparații: Circulația din București va fi afectată

Unul dintre cele mai importante pasaje rutiere din București, Pasajul Unirii, va fi închis temporar pentru igienizare și reparații. Această măsură va avea un impact major asupra traficului din Capitală și va afecta în special șoferii care utilizează acest traseu.

Restricții de trafic pentru igienizare și curățenie

Pasajul Unirii va fi închis pe durata a două nopți consecutive, în intervalul orar 23:00 – 05:30. Această închidere temporară are ca scop desfășurarea activităților de curățenie și igienizare a tunelului rutier. În prima noapte, restricțiile se vor aplica pe sensul de mers dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir către Piața Universității, iar în cea de-a doua noapte, pe sensul opus.

Autoritățile din Primăria Sectorului 5 au emis un anunț oficial prin intermediul căruia au transmis aceste restricții de trafic. Măsurile au fost luate în vederea îmbunătățirii condițiilor de circulație și a siguranței rutiere în această zonă aglomerată a orașului.

Un pasaj important în reparații urgente

Pasajul Unirii a mai fost închis în trecut pentru diferite lucrări de reabilitare și consolidare. Cu toate acestea, acum, autoritățile planifică o reconstrucție totală a planșeului Unirii, care se află într-o stare avansată de deteriorare. Acesta susține o mare parte din Piața Unirii și reprezintă un risc semnificativ pentru siguranța publică.

Pentru a asigura o reparație adecvată, toate elementele noi adăugate în cadrul reabilitării anterioare vor fi demontate, iar planșeul va fi consolidat în etape succesive. Lucrările de consolidare ale Planșeului Unirii vor beneficia de un buget de 800 de milioane de lei, alocat de Guvernul României.

Impactul asupra traficului rutier

Închiderea temporară a Pasajului Unirii va genera inevitabil perturbări în traficul din Capitală. Șoferii bucureșteni vor trebui să își găsească rute alternative și să fie pregătiți pentru aglomerație și întârzieri. Pentru a minimiza impactul asupra circulației, autoritățile au planificat o semnalizare corespunzătoare și au instalat balize și garduri direcționale pentru a îndruma șoferii.

Pentru a evita situații neplăcute, se recomandă ca șoferii să se informeze în prealabil cu privire la restricțiile de trafic și să respecte semnalizările și indicațiile oferite de polițiștii rutieri. Aceasta va facilita desfășurarea lucrărilor de reparații într-un mod eficient și va asigura siguranța tuturor participanților la trafic.

TAGS: Pasajul Unirii, reparații, trafic, București, restricții, circulație rutieră, igienizare, autorități, consolidare, planșeu Unirii, semnalizare rutieră, poliția rutieră

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General