Monday, July 22, 2024
HomeActualitatePiloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, Eroi ai Salvării: Cum au Reușit...

Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, Eroi ai Salvării: Cum au Reușit să Salveze 139 de Persoane în Semestrul I 2024

Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, Eroi ai Salvării: Cum au Reușit să Salveze 139 de Persoane în Semestrul I 2024

În semestrul I al anului 2024, echipajele aeromedicale SMURD din Cluj-Napoca au fost implicate în numeroase intervenții de salvare ale persoanelor aflate în situații de urgență, reușind să ducă la bun sfârșit nu mai puțin de 172 de misiuni de salvare. Aceste misiuni au cuprins acordarea asistenței medicale de urgență, transferul de urgență al pacienților critici și salvarea persoanelor implicate în diverse incidente.

Operând din diverse puncte de operație aeromedicală, echipajele elicopterelor SMURD au acționat în diferite regiuni, printre care se numără Arad, Jibou, Caransebeș, Târgu Mureș și Brașov, efectuând un număr semnificativ de intervenții de salvare. Un aspect remarcabil este faptul că 139 persoane au fost transportate la unitățile spitalicești în urma acestor intervenții, punând în prim-plan devotamentul și profesionalismul piloților implicați în aceste operațiuni de salvare.

Dintre tipurile de intervenții SMURD executate, se remarcă cele 101 misiuni primare și 71 misiuni secundare, ilustrând diversitatea situațiilor la care au răspuns echipajele aeromedicale. Prin intermediul punctelor de operație aeromedicală, s-au salvat un număr considerabil de persoane: 54 în Arad, 42 în Jibou, 19 în Caransebeș, 14 în Târgu Mureș și 10 în Brașov, fiecare misiune reprezentând o luptă pentru viață și siguranța oamenilor aflate în pericol.

  • De asemenea, un moment de mare importanță în cadrul acestei experiențe a fost implicarea unui pilot al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca în echipajul elicopterului Black Hawk. Această echipă a executat o misiune specială de transport pentru organe prelevate în vederea transplantului de la Timișoara la București, contribuind astfel la salvarea a doi pacienți în nevoie de ajutor medical urgent.

Pe durata semestrului I din 2024, personalul aeronavigant al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a acumulat un total de 234 ore de zbor în cadrul punctelor de operație aeromedicală menționate anterior, respectând protocoalele și standardele de securitate aeronautică pentru a asigura succesul fiecărei misiuni.

De asemenea, personalul din cadrul Centrului Operațional al unității a avut responsabilitatea de a coordona un număr impresionant de 472 de misiuni aeriene în semestrul I al anului 2024, contribuind astfel la asigurarea unui climat de ordine, siguranță și profesionalism în realizarea operațiunilor de salvare.

Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca reprezintă fără îndoială un exemplu de devotament și competență în domeniul salvării de vieți umane, acționând cu profesionalism și implicare în fiecare situație de urgență pentru a asigura protecția și siguranța celor aflați în dificultate. Acești eroi ai zilelor noastre se angajează să răspundă prompt și eficient la cererile de ajutor, fiind parte integrantă a efortului de salvare desfășurat de diverse structuri operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați articolul de pe site-ul Ziarul 21: 139 persoane salvate în semestrul I 2024.

TAGS: aviatie, SMURD, salvare, piloți, echipaje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General