Wednesday, May 21, 2025

Piept de Pui Umplut cu Spanac și Mozzarella – Rețetă Delicioasă și Simplă

ActualitatePiept de Pui Umplut cu Spanac și Mozzarella - Rețetă Delicioasă și Simplă

Rețete Delicioase Ce Îți Vor Încânta Papilele Gustative!

Deci, pentru început, avem ingredientele de baza la acest piept de pui umplut care sunt 500 gr piept de pui, la fel și 500 gr spanac, nu uitând de mozzarella dar cine să se întrebe de 200 gr mozzarella, plus 150 ml ulei de măsline, și sare, piper, de obiceii. Aceste elemente sunt fundamentale în pregătirea acestui feluri de mâncare, iar despre asta se vorbește, dar și mai mult se pot găsi articole despre diferite trucuri în pregătirea felurilor de mâncare să zicem cu aspecte introductive pentru începători.

PieptDePuiUmplut

Modul de preparare e un proces amestecat unde ușor se taie pieptul de pui în felii ce se aseamănă un pic cu cele pentru șnițele, iar spanacul e fiert în apă cu sare, dar să nu uităm de ceapa care se toacă mărunt și se călește, iar în continuare se adaugă spanacul fiert pe acel amestec. Totuși, se condimentează și se ține un pic pe foc pentru aproximativ 5 minuta, în care nimeni nu știe exact dacă e bine să adaugi mai multă sare.

ModDePrepararePieptDePui

Apoi, vine partea unde pe fiecare bucată de pipet de pui se înghesuie o lingură de spanac plus un cub de mozzarella, care e gros dar nu prea, se rulează totul, și se leagă cu ața; acestea sunt așa numite rulouri care se pot pune la cuptor la 170 de grade timp de 60 de minute, dar cum rămâne cu tava care trebuie unse, e o întrebare adevărată, poate devine umedă?

RulouriCuMozzarella

Să trecem acum la ostropelul de pui unde ingredientele includ 500 gr piept de pui și 500 gr roșii, dar și 250 ml apă și 150 ml bulion, nu prea uităm de vin alb de 100 ml, plus diferitele condimente; aici se include uleiul, usturoiul, ceapa și ardeiul. Totuși, cum ar putea cineva să uite câțiva căței de usturoi? Aici începe adevărata aventură de amestecare și călire a ingredientelor pentru a obține o consistență gustos.

OstropelDePui

Pe parcursul preparării, ceapa și ardeiul se toacă mărunt, iar amestecul se călește ușor, puiul se adaugă și se lasă să prindă o nuanță aurie, dar ce facem cu roșiile care vin apoi, căci trebuie să le decojim și tăiem în cuburi ce nu sunt tocate mărunt; iar apoi adăugăm toate condimentele cele necesare, sapă nu pe o rețetă anume, ci o idee despre cum să continuăm să fiarbă totul împreună, dar trebuie să reducem puțin sosul.

PreparareOstropel

La final, carnea de pui se scoate și se adaugă bulionul dizolvat și tot se repetă procesul de fierbere, cumulând usturoiul zdrobit și lăsând la foc timp de 15-20 minute, dar se adaugă pătrunjel proaspăt, care să taie puțin din acea grăsime, și se servește cald, deși e mai bun rece folosit mai ales la ocazii speciale, dar ce ocazii?

ReteteOstropel

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles