Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitatePictura murală îmbogățește mediul educațional la Școala Primară "Simion Balint" din Copăceni

Pictura murală îmbogățește mediul educațional la Școala Primară “Simion Balint” din Copăceni

Pictura murală îmbogățește mediul educațional la Școala Primară “Simion Balint” din Copăceni

Patru talentate bibliotecare din cadrul Bibliotecii Municipale “Teodor Murășanu” Turda au finalizat recent o minuțioasă pictură murală la Școala Primară “Simion Balint” din pitorescul sat Copăceni, aflat în comuna Săndulești. Proiectul a fost inspirat din planșele create de Dana Deac și a adus o nouă viață spațiilor educaționale, transpunând pe pereții școlii personaje indrăgite din cărți celebre.

Photoroom 20240705 135745 Pictura murală îmbogățește mediul educațional la Școala Primară "Simion Balint" din Copăceni
Anul precedent, aceleași bibliotecare s-au implicat într-o acțiune pro bono de înfrumusețare a Secției de pediatrie a Spitalului Municipal Turda. Proiectul a continuat cu o inițiativă de voluntariat denumită 4/4 Prieteni, coordonată de Ambasada SUA, care a inclus pictarea holului Școlii Gimnaziale “Simion Balint” din Copăceni, judetul Cluj. Nuvela artistică a continuat la Grădinița din Săndulești și a culminat cu finalizarea decorării pereților și holurilor din Școala Primară “Simion Balint” Copăceni, unde acum domnesc personajele îndrăgite ale copilăriei.

bestDental Pictura murală îmbogățește mediul educațional la Școala Primară "Simion Balint" din Copăceni
Eforturile acestor bibliotecare nu se opresc aici, ele continuă să facă voluntariat în comunitate atât în Turda, cât și în alte locuri care au nevoie de ajutor. Proiectul de revitalizare a spațiului educativ al Școlii Primare “Simion Balint” din Copăceni a atins cu succes obiectivele propuse, creând o atmosferă primitoare și educativă pentru copii, folosind arta murală ca instrument de conectare și creare de legături între comunitate și educație.

burgercity vegetarian Pictura murală îmbogățește mediul educațional la Școala Primară "Simion Balint" din Copăceni
Pe viitor, planurile includ extinderea proiectului de artă murală la Școala Gimnazială “Simion Balint” Copăceni și la Grădinița din localitate. Aceste acțiuni de voluntariat aduc un plus semnificativ în comunitatea locală, crescând aprecierea pentru arta și educația pe care o promovează.

morminte ovi Pictura murală îmbogățește mediul educațional la Școala Primară "Simion Balint" din Copăceni

Articolul A fost terminată pictura murală și la Școala Primară Copăceni, comuna Săndulești apare prima dată în Ziarul 21.

TAGS: pictura murala, arta murala, educatie, comunitate
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General