Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportPiața imobiliară din România în schimbare: Cum să obții un credit ipotecar...

Piața imobiliară din România în schimbare: Cum să obții un credit ipotecar de 70.000 de euro?

Piața imobiliară din România în schimbare: Cum să obții un credit ipotecar de 70.000 de euro?

Guvernul a aprobat recent un plafon de garanții de 1 miliard de lei pentru programul ”Noua Casă 2024”. Acest program oferă avantaje semnificative pentru cei interesați să-și cumpere o casă sau un apartament, cum ar fi un avans redus și dobânzi mai mici. Însă, deși acestea par a fi beneficii atrăgătoare, există anumite provocări pe care potențialii cumpărători trebuie să le înfrunte.

Ce venit trebuie să ai pentru a obține un credit de 70.000 de euro?

Dacă ești interesat să cumperi o locuință cu o valoare de până la 70.000 de euro prin programul ”Noua Casă 2024”, va trebui să ai un venit de cel puțin 5.400 de lei. Aceasta este o cerință ridicată în comparație cu anii precedenți, când era necesar un venit de doar 3.000 de lei pentru această sumă.

În plus, ratele la creditele ipotecare au crescut semnificativ, trecând de la 1.400 de lei la aproximativ 2.400 de lei. Aceste schimbări fac ca mulți oameni să nu se încadreze în condițiile programului ”Noua Casă”. Potrivit Observatornews.ro, prin acest program poți achiziționa și imobile de 140.000 de euro, dar avansul crește la 15%, adică 21.000 de euro.

Oferta pentru creditul ipotecar obișnuit este atractivă, având în vedere că băncile oferă dobânzi fixe în primii 3 sau 5 ani, care sunt mai mici decât dobânzile variabile solicitate în cadrul programului ”Noua Casă 2024”. Diferența este de 2.1%, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra costurilor totale ale creditului. Până în prezent, aproximativ 330.000 de români au beneficiat de aceste credite garantate de statul român.

Acest program vine într-un moment în care piața imobiliară din România se află într-o schimbare continuă. Prețurile locuințelor cresc în marile orașe, chiar și în contextul economic actual. Cu toate acestea, există anumite limitări în ceea ce privește valoarea locuințelor care pot fi achiziționate prin programul ”Noua Casă”.

De exemplu, Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din România, cu un preț mediu de 2.452 de euro pe metru pătrat. Există chiar și zone în care prețul poate ajunge la 4.000 de euro pe metru pătrat, așa cum se întâmplă în București sau în alte mari orașe din țară. Astfel, creditul prin programul ”Noua Casă” nu este de mare ajutor pentru cei care doresc să cumpere astfel de proprietăți.

În concluzie, programul ”Noua Casă 2024” oferă oportunități interesante pentru cei care doresc să devină proprietari de locuințe. Cu toate acestea, există anumite condiții și restricții care trebuie luate în considerare, cum ar fi cerința unui venit minim și valoarea limitată a locuințelor care pot fi achiziționate prin acest program. Înainte de a lua o decizie, este important să te informezi și să consulți experți în domeniul financiar și imobiliar.

TAGS: credit ipotecar, credit ipotecar 70.000 euro, program noua casa, venit minim, piata imobiliara

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments