Saturday, June 14, 2025

Incendiu devastator la Hunedoara: Acoperișul unei hale în flăcări!

```html Incendiul din Hunedoara: Focul devorator care a...

Urmă cu groază: Cum a fost planificat masacrul de la Mineriada din 1990!

```html Epoca de Aur a Întunericului: Mineriada din...

China își exprimă îngrijorarea: Conflictul Israel-Iran devine o amenințare globală!

```html China Redefinește Conflictele Globale cu o Poziție...

Pianisti Geniozi de 10 Ani: Talenti Romanesi Imapctati in Circumatii Internationale

ActualitatePianisti Geniozi de 10 Ani: Talenti Romanesi Imapctati in Circumatii Internationale

Copiii Talentati de la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” Se Lansau pe Scenele Internationale cu Ajutorul Asociatiei “Viață Fără Violență”

Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din centrul Bucureștiului este un loc uimitoare unde copiii duc muzica pe culmile excelenței. În sprijinul lor vine și Asociația “Viața fără violență” prin proiectul Mozartissimo, care își propune să promoveze tinerele talent în România și chiar și pe scenele internaționale.

Maria Alexandra Perșinaru, pianistă: “Mă simt foarte foarte bucuroasă când sunt pe scenă și transmitem oamenilor tot ce simt eu. Tot ce simt eu!”

Petru Alexandru Burcea, pianist: “Vedem pianul ca un salvator. Vin la el ca la un prieten și cânt împreună.”

Marcu Adrian Petru Mihon, pianist: “Nu aș putea trăi fără acest instrument. Pianul e motivul pentru care mă trezesc dimineața.”

Darius Emanuel Moț, pianist: “Mă bucur că reușesc să împărtășesc cu publicul ceva din viața mea și sufletul meu. Asta îmi da într-adevăr scop și plăcere.

Andrei Bogdan, pianist: “Mă simt în al nouălea cer, este ceva unic. O emoție unică pe care nimic nu poate să o înlocuiască.”

Flavius Alexandru Calofir, pianist: “Pianul pentru mine înseamnă emoții. Emoții bune și rele. Emoțiile mele și chiar și emoțiile celor din jurul meu.”

Rebecca Maria Munteanu, pianistă: “Fericire, relaxare, bucurie – asta mă așteaptă când joac pe pian. Este un fel prin care pot să îmi exprim ce simt.”

Sunt elevi de 10 ani nu doar la școală, ci și în concursuri internaționale unde numele României este aplaudat datorită sacrificiilor și implicării copiilor, familiilor și profesorilor.

Elena Petreco, profesor coordonator al Colegiului Național de artă Dinu Lipatti: “Copiii sunt pentru mine ca o familie. Muncim împreună cu părinți și elevi.”

Laurențiu Florentin Moț, tatăl lui Darius: “Cu cât te întinzi mai tare în direcția dezvoltării, cu atât costurile cresc. Adică una este să participe la un concurs în București, altă este să dai recital în Franța.”

Alexandru are acum 39 de ani, însă la 12 ani a făcut parte din proiectul Mozartissimo.

Alexandru Virgil Răileanu, pianist și profesor: “A fost o rampă de lansare pentru mine. A însemnat o punte între est și vest.”

Mihaela Olaru, președintă Asociației “Viață fără violență”: “Avem nevoie de foarte mare implicare și susținere din partea comunității care vor să investească în educație, cultură, valoarea artistică a copiilor.”

Mozartissimo funcționează în Germania timp de 19 ani și a reușit să promoveze prin burse și concerte tinerele talenturi pe marile scene ale lumii.

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles