Tuesday, April 16, 2024
HomeExternePeskov: Putin a acceptat interviul cu Carlson pentru a contracara raportarea "unilaterală"...

Peskov: Putin a acceptat interviul cu Carlson pentru a contracara raportarea “unilaterală” a conflictului din Ucraina

Peskov: Putin a acceptat interviul cu Carlson pentru a contracara raportarea “unilaterală” a conflictului din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a acceptat să acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson deoarece abordarea acestuia diferă de raportarea “unilaterală” a multor instituții de presă occidentale referitoare la conflictul din Ucraina. Peskov a subliniat că marile rețele media și ziarele occidentale nu par să ofere o perspectivă imparțială asupra situației și adoptă o poziție extrem de înclinată într-o anumită direcție. Prin urmare, nu există dorința de a comunica cu astfel de instituții media.

În timpul unui briefing de presă obișnuit, Peskov a subliniat că interviul lui Carlson nu este pro-rus sau pro-ucrainean, ci, mai degrabă, este pro-american. Astfel, această perspectivă diferită a fost considerată un motiv suficient pentru a accepta cererea de interviu.

Interviul, care a fost filmat deja, urmează să fie difuzat probabil joi, conform agenției de știri ruse TASS, citată de Wall Street Journal. Este primul interviu oficial acordat de Putin unei instituții media americane în ultimul timp.

De la invadarea Ucrainei în februarie 2022, Putin a acordat interviuri numai presei ruse, chineze și kazâhe, iar acest lucru nu a fost surprinzător, dată fiind tensiunea crescută dintre Rusia și Occident.

Unul dintre motivele care stau la baza acestei reticențe este că multe organizații media occidentale au părăsit Moscova sau și-au închis operațiunile în Rusia din cauza legilor stricte privind mass-media, care au fost adoptate după conflict. În plus, în martie 2023, reporterul american Evan Gershkovici de la Wall Street Journal a fost reținut pentru acuzații de spionaj, ceea ce a amplificat temerile referitoare la libertatea presei.

În ceea ce privește Carlson, acesta a declarat în mediul online că interviul cu Putin va oferi americanilor o perspectivă mai profundă asupra punctului de vedere al Rusiei în legătură cu războiul. Deși nu încurajează publicul să fie de acord cu Putin, el îi îndeamnă pe oameni să-l urmărească pentru a avea o imagine mai completă asupra situației.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina a început în 2014, când Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea, iar tensiunile s-au accentuat în februarie 2022, când Rusia a declanșat o invazie terestră și aeriană în Ucraina. Putin susține că invazia a fost necesară pentru a proteja securitatea Rusiei împotriva Occidentului ostil, în timp ce aliații Ucrainei și ai Occidentului consideră această acțiune drept o agresiune neprovocată și o încălcare flagrantă a dreptului internațional.

Tucker Carlson este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști americani și a câștigat notorietate prin intermediul emisiunii sale de pe Fox News. De-a lungul timpului, el a fost criticat pentru punctele sale de vedere controversate și declarațiile sale care au provocat reacții puternice în rândul publicului și altor jurnaliști.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments