Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitatePermisul de conducere și afecțiuni medicale: cine nu mai are dreptul să...

Permisul de conducere și afecțiuni medicale: cine nu mai are dreptul să conducă un autovehicul

Permisul de conducere și afecțiuni medicale: cine nu mai are dreptul să conducă un autovehicul

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni medicale vor fi afectate de noile reglementări privind conducerea autovehiculelor. Scleroza multiplă, boala Parkinson și demența sunt câteva dintre bolile care nu mai permit conducerea unui autovehicul. Cu toate acestea, există și alte condiții medicale care pot duce la suspendarea permisului de conducere.

Epilepsia, vertijul, bolile de inimă și diabetul sunt exemple de afecțiuni care nu sunt permise în timpul condusului, conform legislației. În unele cazuri excepționale, persoanele cu afecțiuni cardiovasculare pot obține sau reînnoi permisul de conducere, dar numai după un tratament adecvat și numai cu avizul favorabil al unui medic specialist.

Problemele respiratorii pot fi, de asemenea, un motiv pentru care o persoană poate fi privată de dreptul de a conduce un autovehicul. Dacă acești oameni primesc acceptul medicului specialist, ei pot primi înapoi permisul auto.

Persoanele cu insuficiență renală gravă trebuie să obțină un aviz medical autorizat pentru a păstra permisul auto, iar această aprobare este supusă unor controale periodice.

Tulburările psihice și dependența de droguri, medicamente sau alcool sunt, de asemenea, motive de suspendare automată a permisului de conducere.

Afecțiuni medicale care interzic conducerea

Diabetul zaharat este una dintre afecțiunile medicale care limitează capacitatea unei persoane de a conduce un autovehicul. Cu toate acestea, persoanele care urmează un tratament medicamentos și reușesc să-și țină sub control nivelul de zahăr din sânge pot continua să conducă cu permisul auto.

Suspectarea de sindrom de apnee moderată sau severă necesită o consultație de specialitate și un aviz medical autorizat pentru a păstra permisul de conducere. Aceleași reguli se aplică și persoanelor care au probleme cu auzul și suferă de hipoacuzie profundă bilaterală. În acest caz, sunt necesare oglinzi mai mari pentru autovehiculele pe care le conduc.

Bolile cardiovasculare sunt și ele o cauză pentru suspendarea permisului de conducere. Cu toate acestea, în anumite condiții, cum ar fi tratamentul adecvat și avizul favorabil al unui medic cardiolog, șoferii pot continua să conducă.

Afecțiunile locomotorii reprezintă, de asemenea, o problemă pentru cei care doresc să conducă un autovehicul. Persoanele cu dizabilități pot primi permisul de conducere doar cu avizul unei unități de asistență medicală autorizate și, în unele cazuri, vor trebui să treacă și printr-o probă practică de conducere. De asemenea, modificările necesare la vehicul trebuie specificate în avizul medical.

Depresia poate afecta și ea dreptul de a conduce un autovehicul. Majoritatea medicamentelor utilizate în tratarea depresiei conțin substanțe cu efect psihoactiv sau psihotrop, ceea ce poate afecta capacitatea șoferului de a reacționa și de a fi atent în trafic. Utilizarea acestor tratamente este interzisă în timpul condusului, iar încălcarea acestei reguli poate duce la pedepse severe, inclusiv închisoare.

Condiții medicale și restricții de conducere

Este important ca șoferii să respecte cerințele legale și să fie conștienți de afecțiunile medicale care pot afecta capacitatea lor de a conduce. Înainte de a urca la volan, fiecare persoană ar trebui să se asigure că este într-o stare fizică și mentală adecvată pentru a preveni accidentele și pentru a-și proteja propria siguranță și pe cea a celor din jur.

Pentru mai multe informații despre condițiile medicale care pot afecta dreptul de conducere, accesați ezs.ro.

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments