Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportPericolul care pândește stadionul "Arcul de Triumf"

Pericolul care pândește stadionul “Arcul de Triumf”

Pericolul care pândește stadionul “Arcul de Triumf”

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, este preocupat de problemele financiare cu care se confruntă societatea care administrează stadionul “Arcul de Triumf”. Există posibilitatea ca baza sportivă să fie închisă, ceea ce ar avea un impact negativ asupra rugbyului românesc. Stadionul “Arcul de Triumf” este considerat acasă de rugby și o astfel de închidere ar reprezenta o lovitură grea pentru echipa națională.

Reacția lui Alin Petrache

Alin Petrache a fost deranjat de problemele care afectează stadionul “Arcul de Triumf”. El susține că au fost făcute avertismente cu privire la transformarea stadionului într-un Complex Sportiv Național și acum se vede că scenariul se îndeplinește. Petrache a declarat că va avea o conferință de presă în care va discuta mai multe despre această situație și echipei naționale de rugby.

Suma plătită pentru fiecare meci pe “Arcul de Triumf”

Federația Română de Rugby a plătit până acum 2.500 de euro pentru fiecare meci disputat pe stadionul “Arcul de Triumf”. Taxa a fost aplicată și pentru meciurile de oină. În schimb, Federația Română de Fotbal a plătit 22.000 de euro pe meci pentru echipele naționale de tineret și feminin. Această diferență ridică semne de întrebare privind finanțarea și sprijinul acordat rugbyului românesc.

Echipa națională de rugby a României se pregătește pentru Campionatul European. Ea se află în Grupa B alături de Portugalia, Belgia și Polonia. Meciurile de acasă ale “Stejarilor” urmează să fie jucate pe stadionul “Arcul de Triumf”, iar biletele au fost deja puse în vânzare.

Motivele închiderii stadionului

Stadionul “Arcul de Triumf” a fost inaugurat în 2021 și este unul dintre cele 11 Complexuri Sportive Naționale aflate în subordinea Agenției Naționale pentru Sport. Problemele au apărut atunci când bugetul alocat CSN Arcul de Triumf pentru anul 2024 a fost redus drastic de către ANS. Societatea care administrează stadionul se confruntă cu dificultăți financiare și banii primiți de la ANS nu sunt suficienți pentru a acoperi cheltuielile până la finalul anului.

Pentru a face față situației financiare, stadionul “Arcul de Triumf” trebuie să obțină venituri din alte surse. Directorul complexului, Radu Popa, a afirmat că au fost făcute eforturi pentru a genera venituri proprii, iar sumele obținute sunt mai mari decât cele ale Arena Națională. Cu toate acestea, stadionul se confruntă cu dificultăți majore și există riscul ca acesta să fie închis pentru o perioadă nedeterminată.

Disputele cu Ministerul Tineretului și Sportului

Federația Română de Rugby a avut numeroase dispute cu Ministerul Tineretului și Sportului în legătură cu stadionul “Arcul de Triumf”. Aceasta îl acuză pe minister că încearcă să preia controlul asupra stadionului, care a fost construit cu fonduri publice. Petrache și echipa sa se opun acestei tentative și intenționează să rezolve problema pe cale legală.

Este neclar cum se va rezolva situația stadionului “Arcul de Triumf” și care va fi viitorul rugbyului românesc. În același timp, echipa națională se pregătește pentru meciurile din Campionatul European și speră să obțină rezultate bune, în ciuda incertitudinii cu privire la arena pe care își dispută meciurile de acasă.

Taguri: Arcul de Triumf, Federația Română de Rugby, Alin Petrache, Stadionul Arcul de Triumf, Rugby

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments