Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitatePerchezitii la Primaria Ploiesti in ancheta privind complexul White Tower

Perchezitii la Primaria Ploiesti in ancheta privind complexul White Tower

Perchezitii la Primaria Ploiesti in ancheta privind complexul White Tower

Procurorii DNA au descins joi dimineață, 8 februarie, la sediul Primăriei Ploiești, într-o anchetă amplă care vizează complexul imobiliar White Tower. Dezvoltatorul acestui complex este acuzat că a revândut apartamentele cumpărate de către 16 oameni către alți investitori, încasând astfel profituri substanțiale.

Ancheta, care este în stadiul inițial, se axează pe activitatea Direcției de Urbanism a Primăriei Ploiești. Procurorii au percheziționat birourile și au ridicat documente relevante pentru această investigație. Surse judiciare susțin că mai multe persoane, printre care și arhitecta șefă, vor fi chemate la audieri în urma acestor percheziții.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a confirmat existența perchezițiilor la sediul Primăriei, dar a subliniat că el personal nu este vizat de această anchetă. Volosevici susține că se ridica niște documente de la Direcția de Urbanism și că nu cunoaște în detaliu scopul urmărit de procurorul DNA. Cu toate acestea, primarul se arată încrezător că ancheta va fi dusă cu profesionalism și că așteaptă rezultatele acesteia.

Dezvoltatorul imobiliar al complexului White Tower este implicat deja într-un dosar penal, în care se află în arest preventiv. Avocatul Vlad Nichita și membrii familiei Lupu, Mărioara și Mihai Lupu, care reprezintă dezvoltatorul imobiliar, se află în arest preventive. Notarii George-Radu Tudose și Maria Tudose sunt plasați sub arest la domiciliu în aceeași cauză.

Scandalul apartamentelor de lux de la White Tower

Ancheta procurorilor prahoveni a început în luna ianuarie și are ca obiect dezvăluirea unui presumat scandal imobiliar în legătură cu complexurile de locuințe White Tower și City Gate din Ploiești. În cadrul anchetei, au avut loc nu mai puțin de 15 percheziții în trei județe, vizând sediile unor dezvoltatori imobiliari, birourile notariale și cabinetele de avocatură implicate în tranzacțiile imobiliare.

Conform procurorilor, în perioada cuprinsă între 18 octombrie 2016 și 20 octombrie 2023, dezvoltatorul imobiliar de la White Tower, prin utilizarea unor mijloace frauduloase, a indus în eroare un număr de 16 persoane care au suferit un prejudiciu de aproximativ 1.071.174 de euro. Astfel, dezvoltatorul încheia promisiuni de vânzare-cumpărare a apartamentelor, le vindea ulterior altor persoane și încasa profituri substanțiale.

Scandalul imobiliar care a izbucnit în jurul complexului White Tower a generat un val de nemulțumiri și suspiciuni în rândul locuitorilor din Ploiești. Mulți dintre aceștia se întreabă cum a fost posibil ca dezvoltatorul imobiliar să revândă apartamentele deja achiziționate de către alți investitori, obținând astfel câștiguri suplimentare, în timp ce cei care au plătit inițial pentru locuințe de lux se confruntă acum cu o situație incertă.

This is an original news article by [Your Name], generated based on the provided text.

TAGS: Primăria Ploiești, ancheta White Tower, dezvoltator imobiliar, percheziții DNA, scandal apartamente White Tower
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments