Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportPercheziții la două clinici medicale: Acuzații de falsificare a fișelor medicale pentru...

Percheziții la două clinici medicale: Acuzații de falsificare a fișelor medicale pentru preschimbarea permiselor auto

Percheziții la două clinici medicale: Acuzații de falsificare a fișelor medicale pentru preschimbarea permiselor auto

Două clinici medicale au fost percheziționate de polițiști și procurori, în cadrul unei anchete privind eliberarea în fals a fișelor medicale necesare obținerii sau preschimbării permiselor auto. Echipele de anchetă au descoperit mai multe sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile și alte înscrisuri care ar fi fost folosite în săvârșirea infracțiunilor investigații. Acuzațiile au condus la reținerea a șase persoane, dintre care doi bărbați și patru femei.

Medicii de la cele două clinici medicale, una din Ilfov și alta din județul Călărași, sunt suspectați de abuz în serviciu prin eliberarea în fals a fișelor medicale. Ancheta a scos la iveală un sistem care funcționa de mai bine de cinci ani, în care fișele medicale necesare pentru preschimbarea permiselor de conducere erau eliberate cu ușurință de una dintre clinici. Verificările arată că șoferii nu erau consultați de către toți medicii menționați pe fișele medicale sau că beneficiarii nu se prezentau deloc la clinici.

Ancheta a fost condusă de polițiștii Serviciului Rutier Ilfov și a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Aceștia au efectuat două percheziții, una la sediul unei clinici medicale private din Ilfov și alta la o adresă din județul Călărași. Cercetările au vizat infracțiunile de fals intelectual și abuz în serviciu.

Aceste percheziții nu sunt o noutate în România, unde cazurile de fișe medicale false au devenit din ce în ce mai comune. Această practică ilegală este adesea utilizată de viitorii șoferi sau de cei care doresc să preschimbe carnetul auto.

Anul trecut, o femeie care deținea o clinică privată, împreună cu fiul ei, a fost suspectată că a încasat 5 milioane de euro doar din eliberarea fișelor medicale false. Ancheta a relevat că cei doi ar fi scris manual fișele medicale și ar fi reprodus ștampilele medicilor implicați.

Într-un alt caz din 2022, 16 medici au fost reținuți de polițiștii Serviciului Rutier Ilfov pentru semnarea unor fișe medicale false pentru preschimbarea permiselor auto, fără ca șoferii să fie consultați.

Cum funcționa sistemul fișelor medicale false

Conform cercetărilor, una dintre clinici elibera în mod fraudulos fișe medicale necesare pentru preschimbarea permiselor de conducere. Prin urmare, beneficiarii acestor fișe nu se prezenta la clinică pentru a fi consultați sau erau consultați doar de unul dintre medicii menționați pe fișa medicală, care nu avea pregătirea medicală necesară.

Această practică ilegală a continuat timp de mai bine de cinci ani, până când autoritățile au descoperit și au intervenit. Perchezițiile efectuate de polițiști și procurori au scos la lumină sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile și alte înscrisuri care demonstrează implicarea medicilor și administratorilor clinicilor în această schemă infracțională.

Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, împreună cu procurorii, au reținut șase persoane în urma probatoriului administrat. Printre cei reținuți se numără administratorii clinicilor și mai mulți medici implicați în eliberarea fișelor medicale false. Aceștia au fost prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri privind măsuri preventive.

Impactul asupra societății

Astfel de cazuri de falsificare a fișelor medicale pentru obținerea sau preschimbarea permiselor de conducere au un impact major asupra societății. Aceste practici ilegale pun în pericol siguranța rutieră, deoarece șoferii care obțin permisele auto prin intermediul fișelor medicale false pot fi într-o stare fizică sau mentală necorespunzătoare pentru a conduce în siguranță.

Autoritățile trebuie să fie vigilente în combaterea acestor activități ilegale și să ia măsuri severe împotriva medicilor și clinicilor implicate. Reglementările privind eliberarea fișelor medicale pentru permisele de conducere trebuie să fie mai stricte și mai bine supravegheate, pentru a preveni abuzurile și a asigura siguranța tuturor participanților la trafic.

Sursa: Clinici medicale investig ate de poliție pentru falsificarea fișelor medicale

TAGS: clinici medicale, percheziții, fișe medicale false, permise auto, abuz în serviciu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments