Saturday, May 18, 2024
HomeLifestylePensionarul din Germania care trăiește de la gunoi și reciclare

Pensionarul din Germania care trăiește de la gunoi și reciclare

Pensionarul din Germania care trăiește de la gunoi și reciclare

Paradoxal, pensionarul din Germania nu este un om sărac, ci doar unul extrem de cumpătat. De fapt, am putea spune că depășește un pic accepțiunea comună a termenului.

Fost inginer electronic, bătrânul de 80 de ani are o pensie de 3.600 de euro, dar nu se atinge de bani, pentru că veniturile și le obține din reciclarea diverselor electronice și electrocasnice pe care le recuperează de la gunoi. Tot de la gunoi își găsește si alimentele, singurii bani cheltuiți pe lună pentru mâncare fiind pentru o sticlă de ulei.

Pensionarul excentric nu dă bani pe reparații, pentru că poate să le facă singur și nu plătește. Singurele cheltuieli semnificative și inevitabile sunt cele cu accesul la internet și energia electrică.


Cum își obține veniturile

În ciuda faptului că beneficiază de o pensie considerabilă, acest pensionar de 80 de ani a ales să trăiască cu multă cumpătare și să-și obțină veniturile într-un mod neobișnuit. În loc să cheltuiască banii pe lucruri inutile, bătrânul a descoperit o afacere profitabilă în reciclarea electronicii și electrocasnicelor.

Folosindu-se de experiența sa de inginer electronic, pensionarul repară și recondiționează obiecte pe care le găsește în containerele de gunoi sau prin donații. Apoi, le vinde la un preț convenabil, câștigând astfel venituri suplimentare și ajutând în același timp mediul înconjurător prin reducerea deșeurilor electronice.

Acest stil de viață eficient și inteligent i-a permis pensionarului să nu se atingă de banii din pensie și să își asigure un trai decent, chiar și din veniturile obținute din reciclare.


O casă pentru fiecare ocazie

O altă strategie economică pe care o aplică acest pensionar este achiziționarea și închirierea de case. Cu banii economisiți din reciclare și cumpătare, el a reușit să-și cumpere 10 case, pe care le închiriază și astfel obține venituri suplimentare.

Și aici, el a dat dovadă de ingeniozitate și economie. Toate casele pe care le deține sunt amplasate în apropiere unul de celălalt, astfel încât pensionarul să se poată deplasa între ele cu bicicleta. Acest lucru îi reduce costurile de deplasare și îl ajută să economisească și mai mult.

Prin aplicarea acestor strategii economice inteligente, pensionarul din Germania reușește să-și asigure o stabilitate financiară și să se bucure de un nivel de trai decent, fără a fi nevoie să cheltuiască majoritatea banilor pe care îi obține lunar.


O viață simplă și independentă

Chiar și în ceea ce privește reparațiile casnice, acest pensionar se descurcă singur și nu plătește pentru servicii. Cu abilitățile sale de inginer, el poate repara și întreține casele sale fără a fi nevoie să cheme un tehnician.

De asemenea, el a găsit modalități de a economisi și la nevoile de zi cu zi. Alege să obțină alimentele sale din gunoiul menajer, pentru a evita cheltuielile inutile. Singurii bani pe care îi cheltuiește cu mâncarea sunt pentru o sticlă de ulei, restul fiind obținute gratuit sau din resursele pe care le are.

Această viață simplă și independentă a adus pensionarului nu doar o stability financiară, ci și un sentiment de mulțumire și împlinire. El arată cum o perspectivă cumpătată și responsabilă poate să ofere o viață confortabilă, fără a fi nevoie de excese sau risipă.


Concluzie

Pensionarul din Germania care trăiește de la gunoi și reciclare ne oferă o lecție valoroasă despre cum putem gestiona banii și resursele noastre într-un mod responsabil și inteligent. Prin aplicarea strategiilor economice și prin reducerea consumului inutil, putem să ne asigurăm un trai decent și să contribuim la protejarea mediului înconjurător.

Pensionarul excentric demonstrează că stilul de viață sărac nu înseamnă neapărat sărăcie, ci mai degrabă un mod de a gestiona cu înțelepciune resursele pe care le avem. El a reușit să-și asigure un nivel de trai decent și să beneficieze de independență financiară, dovedind că se poate trăi fericit și împlinit chiar și cu cât mai puțini bani.


TAGS:

Pensionar, Germania, trai

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments