Sunday, June 23, 2024
HomeActualitate„Pauză de calmare”. Federația germană introduce o nouă regulă, din cauza violențelor...

„Pauză de calmare”. Federația germană introduce o nouă regulă, din cauza violențelor de la meciurile din ligile de amatori


Federația Germană de Fotbal (DFB) și Asociația de Fotbal din Berlin (BFV) introduc regula „pauzei de calmare” în jocurile deosebit de încinse, relatează Bild.


Asociația de Fotbal din Berlin a numărat un total 402 de atacuri în sezonul 2023/ 2024. Au fost 323 de insulte, 42 de amenințări și 72 de cazuri de discriminare. 117 meciuri din ligile de amatori au fost abandonate din cauza violențelor.


La un meci de tineret dintre Berliner AK și SC Staake, un bărbat a intrat pe teren și a amenințat jucătorii cu un cuțit


O nouă regulă ar trebui să rezolve problemele. În cazul agresiunilor între fotbaliști sau al altor incidenten violente, arbitrul poate opri jocul și poate dicta o „pauză de calmare”.


Echipele vor fi obligate să se ducă în zona lor tehnică, „centralul” va chema cei doi căpitani. Ori îi liniștesc pe jucători și pe spectatori, ori jocul este abandonat!


Acestă înterupere va dura 5 minute. În funcție de situație, „pauzele de calmare” pot fi și mai lungi. Sunt posibile maximum două „pauze” pe joc. Scopul este anularea mai puține jocuri în viitor.


Janosch Franke, purtătorul de cuvânt BFV, a explicat că „reducerea incidentelor violente pe terenuri este una dintre provocările actuale în fotbalul amator de la Berlin. Pauzele de calmare din conceptul DFB STOP pot fi o componentă importantă”.


Noua regulă a fost deja utilizată experimental în meciurile de amatori din landul Baden-Württemberg. Până atunci, arbitrii berlinezi vor trebui să urmeze o pregătire specială.


Asociația de Fotbal din Berlin lucrează îndeaproape și cu Parchetul. Până acum, cazurile de discriminare erau soluționate doar de instanța sportivă. Acum, vinovații vor fi urmăriți penal.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General