Sunday, June 23, 2024
HomeSportPatru români prinși în flagrant pentru furt de date bancare în Texas

Patru români prinși în flagrant pentru furt de date bancare în Texas

Patru români prinși în flagrant pentru furt de date bancare în Texas

Poliția din Pearland, Texas, a reușit să prindă în flagrant patru români care furau date de card de la utilizatorii unui bancomat din localitate. Aceștia clonau apoi cardurile de credit și retrăgeau sume mari de bani. Capturarea acestor infractori reprezintă un mare succes pentru noul departament specializat în infracțiuni financiare din cadrul poliției statului Texas.

Arestarea celor patru români a fost prezentată cu mândrie într-o conferință de presă organizată de către poliție. Aceștia au fost identificați drept Dumitru Cătălin Licșor, Gabriel Alin Bulmaci, Marius Constantin Tica și Alexandru Jean Marcu.

Potrivit autorităților americane, suspecții au intrat fraudulos pe teritoriul Statelor Unite, venind dinspre Canada. Aceștia au ajuns în Houston, având un plan bine pus la punct pentru a comite infracțiunile.

Conform declarațiilor șefului departamentului specializat în infracțiuni financiare, gruparea românilor acționa în cooperare cu alte grupuri infracționale organizate. Aceștia foloseau camere de luat vederi mici pentru a fura codurile pin ale utilizatorilor de la bancomate.

Pe lângă aceasta, poliția a reușit să-i identifice pe suspecți cu ajutorul camerelor stradale. Acestea au evidențiat numărul de înmatriculare al mașinii folosite de români, ceea ce a dus la un dealer local unde aceștia cumpăraseră automobilul cu ajutorul pașapoartelor false.

Cei doi dintre suspecți, Licșor și Tica, au fost arestați în timp ce încercau să instaleze un sistem pirat la un bancomat din apropierea unui supermarket. Asupra lor s-au găsit peste 14.000 de dolari și 300 de carduri-cadou cu datele victimelor. În aceeași zi, ceilalți doi suspecți au fost arestați la locuința închiriată de aceștia prin intermediul platformei Airbnb.

Deși infractorii au fost prezentati ca membri ai unei familii mafiote românești, în realitate aceștia nu sunt cunoscuți în mediul interlop. Unul dintre suspecți este directorul unei grădinițe din Craiova, în timp ce altul a fost condamnat pentru furt de energie electrică și mai târziu achitat parțial.

Pentru a elibera românii, instanțele au stabilit cauțiuni uriase: 8 milioane de dolari pentru Licsor, 25,4 milioane dolari pentru Tica, 5,4 milioane dolari pentru Marcu și 6 milioane dolari pentru Bulmaci. Judecătorii au luat în considerare riscul părăsirii țării, întrucât suspecții au legături puternice în comunitatea locală.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General