Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportPatronul de la Ferma Dacilor rămâne în arest preventiv pentru 30 de...

Patronul de la Ferma Dacilor rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile

Patronul de la Ferma Dacilor rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile

Patronul Cornel Dinicu, de la Ferma Dacilor, va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, potrivit hotărârii Tribunalului Prahova. Astfel, instanța a respins ca nefondate contestațiile inculpaților în cazul incendiului care a dus la moartea a opt oameni.

Decizia magistraților este definitivă

Hotărârea Tribunalului Prahova este cu caracter definitiv. Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, este anchetat pentru infracțiunea de distrugere din culpă, care a avut ca urmare dezastrul provocat de incendiul care s-a produs în a doua zi de Crăciun.

Cornel Dinicu nu este singurul acuzat în acest caz. Tribunalul a decis ca Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, administratori ai pensiunii Ferma Dacilor, să rămână în arest la domiciliu pentru continuarea cercetărilor.

Cei trei inculpați au acționat în mod convergent și sistematic în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, aflăm din documentele Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată a avut loc la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, județul Prahova.

Potrivit anchetei, Ferma Dacilor a fost construită fără avize și autorizație corespunzătoare. De asemenea, acțiunile întreprinse pentru a intra în legalitate nu au fost conforme prevederilor legale, după cum afirmă procurorii.

Probele nu susțin incendierea intenționată

În plus, pensiunea Ferma Dacilor era racordată la electricitate din anul 2014, dar contractul a fost încheiat pentru un consumator non-casnic de tip persoană fizică. În cadrul anchetei, s-au adus clarificări cu privire la circumstanțele în care a izbucnit incendiul.

Potrivit anchetatorilor, nu se exclude nicio ipoteză privind cauza incendiului, însă până în prezent probele nu susțin varianta incendierii intenționate, așa cum a declarat patronul Cornel Dinicu. Materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza incendiului cauzat de o acțiune umană intenționată. Cercetările vor continua pentru a se stabili până la gradul de certitudine inclusiv cauza probabilă a incendiului.

Detalii suplimentare despre acest caz pot fi găsite pe site-ul EZS.ro.

Taguri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments