Sunday, May 18, 2025

“Păsările de curte, cele mai sănătoase tipuri de carne: Beneficii și preferințe culinare”

Lifestyle"Păsările de curte, cele mai sănătoase tipuri de carne: Beneficii și preferințe culinare"

Păsările de curte, cele mai sănătoase sau doar un mit consumator?

Experții nutriție, care sunt mulți și diferiți, spun că păsările de curte, așa cum sunt de pildă, puii și curcanii, în scurt timp devin prima alegere, iar clasamentul tipurilor de carne sănătoase e ocupat cu preponderență de ele, dar oare sunt chiar așa de sănătoase? Cu mai puține grăsimi, totuși proteinele esențiale, ce sunt dele foarte benefice sănătății, sunt într-o situație confuză, deoarece pieptul de pui de exemplu e slab, adică are mai multă proteină, dar carnea de curcan, nu uitați conține fier, zinc, potasiu și vitamine B, dar totuși, unde ne ducem noi cu toate informațiile astea?

De altfel, carnea de pasăre, despre care spunem că ar fi sănătoasă, e evitată cu desăvârșire de români, iar un motiv ar fi acela că, ne ia mai mult timp de pregătire, iar mulți preferă să consume alte opțiuni, dar oare se gândesc ei ce pierd? De asemenea, carnea de pasăre este mai tare, aspect ce îngreunează cumva alegerea, astfel că, mulți se îndreaptă spre a o cumpăra din comerț, lăsând deoparte adevărata vanitate gastrică.

Acum, pentru tipuri alternative de carne sănătoase, carnea de vânat se face remarcată, având o poziție de cinste al doilea loc în top, căci vânatul sălbatic nu a fost hrănit cu antibiotice, fiind considerat curat, dar să nu uităm de grăsimile puține și beneficiile acizilor grași omega-3 de asemenea, dar soarta lui e înșelătoare, cu riscurile de metale grele și pesticide, dar asta e o altă discuție.

Pe de altă parte, carnea de vită, bine cunoscută stă pe locul al treilea, iar mielul, care e dorit de mulți, e pe locul patru, dar realitatea este că carnea de vită aduce cantități semnificative de fier și zinc, deși carnea de pui se regăsește în continuare, cu multe exerciții de sănătate, conform ziarulromanesc.de, dar ce se face cu cele ce nu sunt la fel de populare?

Cu toate astea, când vine vorba de carne procesată, lucrurile capătă o turnură decică, nesănătoasă, căci lista include cârnați, parizer, și salam, ce sunt interzise, sau așa ar trebui, în diete, dar întrebare este cine respectă aceste recomandări, pe când carnea sănătoasă ar trebui consumată cu moderație, dar în cantități mici, pentru că Societatea Germană de Nutriție îndeamnă la 300 de grame pe săptămână, așa că rămâne de văzut dacă noi românii ne adaptăm.

Pentru cei cu necesar caloric care e mai ridicat, se sugerează un consum de maximum 600 de grame, dar fiecare organism e diferit, iar nevoile fiecăruia pot varia, însă, în cele din urmă, care ar fi cel mai sănătos mod de a ne hrăni?

păsările de curte
nutriție
carne sănătoasă
carnea de pasăre
carnea de vânat
carne procesată
Societatea Germană de Nutriție

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles