Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateParlamentul suspendă drepturile grupului AUR în urma scandalului de miercuri

Parlamentul suspendă drepturile grupului AUR în urma scandalului de miercuri

Parlamentul suspendă drepturile grupului AUR în urma scandalului de miercuri

Decizia luată în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor are repercusiuni fără precedent în cei 33 de ani de democraţie din România. Sancțiunile au fost luate în unanimitate, fără niciun vot împotrivă. În urma scandalului care a avut loc în clădirea Parlamentului, dreptul membrilor grupului AUR de a introduce în clădire persoane străine de parlamentari și angajați este suspendat temporar. Ancheta va stabili vinovații și va clarifica reglementările privind accesul în clădire pentru a evita situații similare pe viitor.

Aproximativ 100 de deputați și senatori, alături de angajați ai Camerei Deputaților, în majoritatea lor membri sau simpatizanți AUR, au întrerupt activitatea normală din sălile de grup ale diferitelor partide politice, generând o situație fără precedent. Numărul lor a ajuns la aproximativ 250 sau 150 în diferitele săli de grup. Această invazie a fost considerată deosebit de gravă și de aceea sancțiunile au fost luate fără ezitare.

Conduita violentă a parlamentarilor și angajaților AUR a dus la suspendarea dreptului de a introduce în clădire orice persoană străină grupului AUR. Această decizie a fost luată pentru a asigura securitatea și ordinea în clădirea Parlamentului, fiind evitată astfel o posibilă escaladare a violențelor în viitor.

Alfred Simonis, membru al Biroului permanent și reprezentant al AUR, a declarat că toți cei care au participat la scandal vor fi sancționați, indiferent de funcție sau poziție în partid. Cei care au invadat sălile de grupuri politice, fie ei deputați, senatori sau angajați, vor fi penalizați pentru conduita lor inacceptabilă.

Pentru a impune respectul față de instituțiile statului și pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente, numele persoanelor implicate în invadarea clădirii Parlamentului va fi înregistrat pe un tabel special, iar aceste persoane vor fi interzise la accesul în clădirea Palatului Parlamentului.

Prin această decizie fermă și rapidă, Parlamentul își exprimă dezaprobarea față de acțiunile violente ale membrilor AUR și își dorește să reinstaureze calmul și ordinea în clădirea instituției. Astfel de comportamente nu au loc de existat în cadrul unei democrații consolidate ca România.

În urma acestui incident regretabil, vor fi făcute plângeri la Comisia juridică și la poliție. Comisia juridică va analiza încălcările și va propune sancțiuni pentru toate persoanele implicate, iar poliția va investiga aspectele penale ale acestui caz.

Important de menționat este faptul că, în conformitate cu legea, funcționarii publici, chiar dacă sunt arondați unei comisii sau unui parlamentar, nu au dreptul de a protesta împotriva altor grupuri parlamentare. Acest lucru este considerat o încălcare a regulilor de conduită și etică de către funcționarii publici și va fi sancționat corespunzător.

De asemenea, se vor analiza și sancționarea angajaților și staff-ului Parlamentului implicați în incident. Regulile stricte și securitatea sporită în Parlament vor fi subiectul discuțiilor viitoare pentru a evita reluarea unor astfel de acțiuni extremiste.

În final, este important de subliniat că Parlamentul își dorește să combată astfel de acțiuni violente și să ofere un mediu de lucru sigur și respectuos pentru toți parlamentarii și angajații săi. Securitatea în clădirea Parlamentului va fi întărită treptat, astfel încât astfel de incidente să nu se mai repete.TAGS: Biroul permanent al Camerei Deputaților, sancțiune, AUR, Parlament, România, incident, regulament, acțiuni violente, comportament inadecvat, suspendare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments