Wednesday, April 17, 2024
HomePoliticaParlamentul European acţionează împotriva Comisiei Europene pentru decizia de deblocare a fondurilor...

Parlamentul European acţionează împotriva Comisiei Europene pentru decizia de deblocare a fondurilor către Ungaria

Parlamentul European acţionează împotriva Comisiei Europene pentru decizia de deblocare a fondurilor către Ungaria

Parlamentul European a votat aproape în unanimitate pentru a da în judecată Comisia Europeană în urma controversatei decizii de a debloca miliarde de euro pentru Ungaria. Această acţiune vine în contextul preocupărilor referitoare la respectarea statului de drept de către guvernul ungar.

Decizia Comisiei juridice a Parlamentului European este considerată un semnal puternic că statul de drept nu ar trebui niciodată să fie compromis în numele acordurilor politice. Este o mişcare sprijinită de diferite grupuri politice din Parlament, inclusiv de Partidul Popular European.

Eurodeputatul Verzilor, Daniel Freund, a subliniat că există un caz solid împotriva Comisiei Europene, argumentând că aceasta a încălcat principiile statului de drept în privinţa Ungariei. Componenta independentă a instanţelor este văzută ca un pilon esenţial al sistemului judiciar european.

Preşedinta Roberta Metsola va primi undă verde pentru acţiunea împotriva Comisiei Europene, iar susţinerea liderilor politici importanţi din Parlament arată gravitatea situaţiei. Manfred Weber, liderul grupului PPE, se alătură demersului, subliniind importanţa respectării valorilor europene fundamentale.

Decizia de deblocare a fondurilor către Ungaria a generat critici puternice în rândul eurodeputaţilor, aceştia acuzând Comisia Europeană că a cedat presiunilor exercitate de premierul ungar Viktor Orbán. Această acţiune a fost văzută ca un compromis al valorilor europene în favoarea intereselor politice imediate.

Acţiunea Parlamentului European reprezintă un moment crucial în lupta pentru respectarea statului de drept şi a valorilor UE. Este un semnal clar că instituţiile europene sunt hotărâte să apere principiile fundamentale ale democraţiei şi statului de drept împotriva oricăror presiuni externe sau interne.

TAGS: Parlamentul European, Comisia Europeană, deblocare fonduri, Ungaria, statul de drept
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments