Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeSportParlamentarii AUR protestează în ședințele PSD și PNL pentru strategia electorală din...

Parlamentarii AUR protestează în ședințele PSD și PNL pentru strategia electorală din acest an

Parlamentarii AUR protestează în ședințele PSD și PNL pentru strategia electorală din acest an

Un grup de parlamentari AUR a surprins ședințele de pregătire a strategiei electorale ale PSD și PNL pentru acest an. Liderul AUR, George Simion, a însoțit colegii săi în aceste întâlniri, purtând afișe cu mesaje provocatoare la adresa coaliției de guvernare. Mesajul afișelor a fost categoric: „PSD și PNL, dușmanii democrației, pun în pericol viitorul nostru”.

Scandal în ședința parlamentarilor PSD cu intervenția pazei

George Simion și grupul de parlamentari AUR au pătruns în sala de ședințe a grupului parlamentar PSD. Social-democrații se reuneau pentru a stabilii strategia politică pentru anul electoral 2024. Însă, protestul și nemulțumirile liderilor AUR au degenerat într-o confruntare verbală cu membrii PSD. Liderul AUR a expus și un incident recent în care buletinul de identitate al liderului PSD, Marcel Ciolacu, a fost furat de pe serverul Camerei Deputaților.

Anturajul tens a necesitat intervenția pazei Parlamentului pentru a menține ordinea și pentru a-i conduce pe parlamentarii AUR afară din sală. După acest incident, membrii AUR s-au deplasat și în sala de ședințe a grupului parlamentar PNL, care avea programată o întâlnire la ora 11:00.

Răspunsul parlamentarilor AUR

Motivul principal al protestului parlamentarilor AUR a fost comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, propusă de liderii Coaliției. AUR consideră că această decizie ar putea afecta partidul și democrația în general. Afisajele afișelor parlamentarilor AUR au fost pline de reproșuri și acuzații îndreptate în special împotriva PSD și PNL. Mesajele de pe afișe erau clare: „PSD și PNL pun democrația în pericol”, „Marcel pentru noi e un pui de dictator”.

Confruntări dure între George Simion și liderii PSD

George Simion, liderul AUR, a manifestat un ton agresiv în momentul confruntării cu premierul Marcel Ciolacu și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis. Simion l-a numit pe Ciolacu „nebun”, acuzându-l că vrea comasarea alegerilor din motive care ar încălca Constituția. În fața liderului PSD, Simion a răspuns ferm: „Nu ne e frică, apărăm Constituția”.

Aceste afirmații au stârnit replice dure din partea liderului interimar al Camerei Deputaților. Alfred Simonis a subliniat superioritatea numerică a PSD în Parlamentul României, afirmând că are de trei ori mai mulți parlamentari decât AUR. George Simion nu s-a lăsat mai prejos și a dezvoltat un discurs agresiv, numindu-l pe Simonis „securist pitic”.

Tensiunile dintre AUR și partidele din coaliție continuă să crească, iar protestele publice reprezintă doar vârful aisbergului. Parlamentarii AUR își exprimă dezacordul față de deciziile și politicile adoptate de PSD și PNL, readucând în atenția opiniei publice problemele pe care le consideră importante pentru viitorul țării.

Tag-uri: AUR, PSD, PNL, George Simion, Marcel Ciolacu, Comasarea Alegerilor, Strategia Electorală

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments