Monday, July 22, 2024
HomeActualitatePărinții din Oradea Trimisi în Judecată pentru Înscrisul Copiilor la Școală din...

Părinții din Oradea Trimisi în Judecată pentru Înscrisul Copiilor la Școală din SUA

Părinții din Oradea Trimisi în Judecată pentru Înscrisul Copiilor la Școală din SUA

Un caz șocant din Oradea a ajuns în atenția autorităților judiciare după ce doi părinți au fost implicați într-un dosar penal pentru decizia lor de a-și retrage copiii din sistemul educațional românesc și de a-i înscrie la o școală din Statele Unite ale Americii. Acuzațiile împotriva celor doi aparțin încălcării articolului 380 din Codul Penal referitor la împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu.

Potrivit surselor citate de Bihoreanul, famila compusă din Estera și Darius au trei copii care anterior învățau la un liceu german de prestigiu din Oradea. Ulterior deciziei de a-i retrage din sistemul de învățământ tradițional, copiii au fost înscriși la un program de homeschooling furnizat de o școală din Florida, SUA, cunoscută sub numele de Abeka Academy.

Abeka Academy oferă servicii de homeschooling online și este recunoscută pentru standardele sale ridicate. Cu toate acestea, din perspectiva părinților, singurul inconvenient notabil este absența unor cursuri personalizate, precum geografia sau istoria României. Cu toate acestea, procesul de învățământ nu suferă modificări majore, iar copiii sunt evaluați asemenea elevilor dintr-o școală tradițională.

Faptul că studiile la Abeka Academy sunt recunoscute în România, inclusiv echivalarea cu examenul de Bacalaureat, crează o situație complexă. Părinții se arată revoltați de insistența statului român de a impune participarea obligatorie a tuturor copiilor la școli cu sediul pe teritoriul românesc, chiar dacă studiile efectuate în afara țării sunt recunoscute oficial în țara de origine a copiilor.

„Există numeroase preconcepții legate de homeschooling, de la ideea că acei copii sunt privați de școlarizare completă până la asocieri cu diverse ideologii sau concepții extremiste. Nu ne putem regăsi în aceste stereotipuri. Suntem o familie ca oricare alta, angajată în societate, abordând problemele cotidiene, sprijinind progresul digital și conștientizând importanța vaccinării. Este paradoxal că studiile absolvite de copiii noștri sunt recunoscute aici, dar procesul educațional desfășurat de noi este sub semnul întrebării”, a transmis Darius Cornean, unul dintre părinți.

Articolul original poate fi consultat la adresa: Dosar penal pe numele unor părinți din vestul țării pentru că și-au retras copiii de la școală și i-au înscriși într-un program de homeschooling. Acest material constituie o analiză detaliată a situației părinților din Oradea care au decis să-și educe copiii într-un mod alternativ, generând controverse în mediul educațional românesc.

Etichete:

Părinți, Oradea, Homeschooling, SUA, Școala

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General