Monday, July 22, 2024
HomeActualitatePăpușa Maya Moya Mia Ultra Glow Retrasă de pe Piață din Motive...

Păpușa Maya Moya Mia Ultra Glow Retrasă de pe Piață din Motive de Siguranță

Păpușa Maya Moya Mia Ultra Glow Retrasă de pe Piață din Motive de Siguranță

Pepco România a anunțat retragerea produsului “Păpușă Maya Moya Mia Ultra Glow, cu accesorii”, din cauza depășirii limitei de migrare a aluminiului. Produsul, identificat prin PLU 596593 și cod EAN: 2200159659366, a fost rechemat deoarece nu respectă cerințele pentru jucării prevăzute de reglementările în vigoare.

Expertiza a relevat prezența unei cantități semnificative de aluminiu în creta folosită pentru colorarea părului în roz al păpușii, ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătatea umană. Efectele negative ale expunerii la aluminiu pot fi serioase, motiv pentru care utilizarea acestui produs a fost considerată a fi riscantă pentru copii.

Acțiunea Promptă a Pepco pentru Siguranța Consumatorilor

Ca măsură imediată, Pepco România a emis un apel către clienți pentru a returna produsul afectat în orice magazin al lanțului din țară. În județul Mureș, magazinele au fost instruite să primească înapoi jucăriile respective, vândute până la momentul anunțului. Returnarea se poate efectua fără prezentarea bonului fiscal, iar clienții vor primi contravaloarea integrală a achiziției.

ANPC Monitorizează Respectarea Cerințelor de Siguranță

Informarea publică cu privire la rechemarea produsului s-a făcut în conformitate cu regulile stabilite de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Aceasta asigură că standardele de siguranță sunt respectate pentru toate produsele comercializate pe piață.

Decizia de retragere a produsului evidențiază atitudinea responsabilă a Pepco România față de siguranța și sănătatea consumatorilor, demonstrându-și angajamentul pentru remedierea promptă a oricăror probleme legate de siguranța produselor comercializate.

(L.P.)

TAGS: Pepco, papusa, Maya, siguranta, substante nocive

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General