Sunday, July 14, 2024
HomeActualitatePapi Emilian Roșculescu, Artistul care a Înfruntat Tragedia și a Înălțat Arta

Papi Emilian Roșculescu, Artistul care a Înfruntat Tragedia și a Înălțat Arta

Papi Emilian Roșculescu, Artistul care a Înfruntat Tragedia și a Înălțat Arta

Un maestru al artei, Papi Emilian Roșculescu, și-a dedicat viața artei și a renunțat la Academia de Arte Frumoase din München pentru a deveni asistentul maestrului Heinz Haberkorn. După 20 de ani petrecuți în străinătate, s-a întors în România, continuând să slujească Artei, considerând că aceasta reprezintă un liant între oameni, un punte între suflete și idei.

Supraviețuitor al tragediei de la Auschwitz, Papi Emilian Roșculescu a fost un amestec de trup și cenușă al lagărului, trăind întreaga viață cu această amprentă a trecutului în care s-a regăsit doar în Artă, cea care nu poate fi separată de cele șapte muze.

Într-un interviu, artistul a subliniat că pentru el, Arta este una singură, devine excelentă în teatru, își atinge zenitul în operă unde intervine cântecul și muzica, și devine perfectă în simfonie, fără a fi distrasă de alte sunete banale.

Artistul a lăudat intensitatea artei și a făcut referire la Picături din Artă, evidențiind importanța și profunzimea acesteia în societate.

Papi Emilian Roșculescu a fost un spirit deschis și un artist desăvârșit care a conectat atât de multe persoane prin arta sa. El a fost apropiat de Padre, părintele Varlaam, pe care l-a și desenat, descoperind în el o prezență care amintea de Hristos, o sursă de inspirație divină și umană.

A părăsit această lume cu fericirea unui om care a trăit din plin, a iubit și a resimțit vibrația artei și a conexiunii umane pe tot parcursul vieții sale. În memoria sa, rămâne un model de iubire, pasiune și dedicare artei care depășește limitele materiale și temporale.

The post In memoriam! Papi Emilian Roșculescu first appeared on Ziua de Vest.

TAGS: Arta, Papi Emilian Roșculescu, in memoriam
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General