Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateOpțiunea PNL pentru Primăria Capitalei: Sebastian Burduja

Opțiunea PNL pentru Primăria Capitalei: Sebastian Burduja

Opțiunea PNL pentru Primăria Capitalei: Sebastian Burduja

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut declarații importante marți, 12 martie, referitoare la candidatura pentru Primăria Capitalei. Astfel, opțiunea actuală a liberalilor este reprezentată de Sebastian Burduja, președintele PNL București. Decizia finală cu privire la acest aspect crucial va fi luată în următoarele zile, după o serie de discuții între partidele din coaliție, inclusiv cu PSD, cu privire la posibilitatea unui candidat comun.

Se pare că în cadrul ședinței de luni seara a coaliției s-a hotărât ca șefa Reprezentanței Comisiei Europene să fie cea care deschide lista candidaților comuni PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare. Cu toate acestea, fiecare partid va merge în continuare cu un candidat propriu pentru Primăria Municipiului București.

„Deciziile luate în cadrul coaliției anunță că vom susține împreună candidatul care va deschide lista la alegerile europarlamentare, respectiv lista comună a coaliției, în persoana doamnei Ramona Chiriac. În același timp, fiecare partid va alege candidatul propriu pentru Primăria generală a municipiului București”, a subliniat Nicolae Ciucă în declarațiile sale citate de Agerpres.

Momentan, nu s-a luat încă o decizie finală cu privire la candidatul propus de PNL pentru Primăria Capitalei, însă se așteaptă ca aceasta să fie stabilită în cadrul unei viitoare ședințe de coaliție. „Timpul este scurt și, deși nu este târziu, este important ca decizia să fie luată până la finalul săptămânii”, a precizat Ciucă.

În ceea ce privește posibilitatea ca un candidat să-l învingă pe Cristian Popescu-Piedone sau pe Nicușor Dan, președintele PNL a menționat că oricare dintre aceștia are șansa de a câștiga. Esențial nu este ce crede el, ci cum sunt percepuți acești candidați de către locuitorii Capitalei.

Nicolae Ciucă a subliniat că actuala opțiune a PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei este Sebastian Burduja și că nu există posibilitatea ca PSD și PNL să îl susțină pe Cristian Popescu-Piedone.

Nicușor Dan, Gabriela Firea, Burduja și Piedone – Principalele Figuri pentru Primăria Capitalei

Primarul general în funcție, Nicușor Dan, are susținerea USR, PMP și Forța Dreptei, formând așa-numita “Dreapta unită”. Acesta se arată încrezător în sprijinul alegătorilor de orientare de dreapta din București și în șansele sale de a înfrunta PSD-ul la alegerile locale, după ce sprijinul politic din partea PNL a fost retras.

PSD încă nu a anunțat cine va fi candidatul său, însă președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, a menționat că Gabriela Firea este varianta actuală pentru Primăria Capitalei, dar că situația se poate schimba. Fostul primar general din perioada 2016-2020 a exprimat nemulțumirea față de faptul că este considerată “candidatul deocamdată” și a menționat că deja beneficiază de sprijinul PSD București, precum și al femeilor din cadrul partidului.

Liberalii îl consideră momentan pe Sebastian Burduja ca fiind un posibil candidat, însă situația nu este decisă definitiv, fiindcă Ionuț Lupescu, fost internațional, a fost, de asemenea, luat în considerare în sondajele PNL. În plus, liderii coaliției PNL-PSD discută despre varianta unui candidat comun pentru alegerile locale.

Cel mai recent anunț al candidaturii pentru Primăria Capitalei vine din partea primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care a declarat că dorește să candideze din partea Partidului Umanist Social Liberal, partid al cărui președinte este.

Calendarul alegerilor din acest an este următorul:

  • 9 iunie – alegeri europarlamentare și locale
  • 15 și 29 septembrie – alegeri prezidențiale
  • 8 decembrie – alegeri parlamentare

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments