Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateOperațiunea militară din Ucraina aduce 700 de cetățeni străini sub urmărire: inclusiv...

Operațiunea militară din Ucraina aduce 700 de cetățeni străini sub urmărire: inclusiv români

Operațiunea militară din Ucraina aduce 700 de cetățeni străini sub urmărire: inclusiv români

Cea mai recentă situație din conflictul din Ucraina indică prezența a peste 700 de cetățeni străini care luptă de partea ucrainenilor. Printre aceștia se află cetățeni din diverse țări precum Țările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia și inclusiv România. Informația a fost confirmată de agenția rusă de presă TASS, evidențiind tensiunile crescute din regiune.

Mai mult, Direcția principală de informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării a emis recent informații referitoare la existența unei legiuni internaționale, în care sunt implicați mercenari din peste 50 de țări, inclusiv Statele Unite și Marea Britanie. Această legiune adună voluntari din întreaga lume, inclusiv luptători experimentați și veterani din forțele de operațiuni speciale și alte unități militare de elită.

Reacția Rusiei nu s-a lăsat așteptată, Comitetul de Investigații anunțând pe 7 martie trecerea celor peste 700 de străini sub urmărire. Printre aceștia se regăsesc și un număr nespecificat de români, ceea ce subliniază amploarea conflictului și implicarea diverselor naționalități în luptele din Ucraina.

În urmă cu câteva luni, în iulie 2023, ministerul rus al Apărării dezvăluia că un număr total de 11.675 de mercenari din 84 de țări au ajuns oficial în Ucraina începând cu 24 februarie 2022, pentru a se implica în ostilitățile de partea Kievului. Datele oficiale indică prezența unor grupuri semnificative din țări precum Polonia (cu peste 2.600 de mercenari), SUA și Canada (în jur de 900 sau mai mulți) sau Georgia (cu peste 800 de combatanți).

FOTO: Hepta

Tags:

Operațiunea militară

Conflict Ucraina

Cetățeni străini

Români în Ucraina

Mercenari

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments