Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateOperațiune de Căutare Extinsă în Munții Gorjului

Operațiune de Căutare Extinsă în Munții Gorjului

Operațiune de Căutare Extinsă în Munții Gorjului

Într-o acțiune amplă desfășurată de salvamontiștii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj, se desfășoară o operațiune de căutare a unei persoane raportate ca dispărută în zona submontană a județului Gorj.

Echipa de salvare este coordonată și sprijinită de polițiști, pompieri și jandarmi, la cererea Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Salvamontiștii sunt mobilizați cu echipe de căutare terestră, echipate cu echipamente de vizualizare directă și cu infraroșu. De asemenea, trei echipe sunt pe teren cu drone echipate cu termoviziune, în timp ce se pregătește și un echipaj specializat de căutare canină, conform anunțului făcut de Salvamont Gorj.

Operațiunea de căutare și salvare este desfășurată în condiții dificile în munții Gorjului, unde flora abundentă și terenul accidentat impun un efort suplimentar din partea echipei de intervenție.

Salvamontiștii și ceilalți membri ai echipei de intervenție sunt instruiți și pregătiți să acționeze rapid și eficient în situații de urgență, parcurgând traseele montane în căutarea persoanei dispărute.

Misiunea de căutare este complexă, dar echipa de intervenție depune eforturi continue pentru a găsi și aduce în siguranță persoana dispărută, având în vedere importanța acțiunii de salvare în astfel de situații critice.

Împreună cu autoritățile locale și alți voluntari din comunitate, salvatorii montani lucrează în echipă pentru a acoperi cât mai eficient zona de căutare și a spori șansele de a găsi persoana dată dispărută.

Cautarea se desfășoară cu toate mijloacele tehnologice și umane disponibile, echipa de intervenție fiind susținută de logistica și experiența acumulată în activitățile anterioare de salvare montană din regiunea Gorjului.

Managementul operațiunii este coordonat de către salvamontiști, în strânsă colaborare cu celelalte forțe de intervenție implicate, respectând protocoalele specifice de căutare și salvare în mediul montan.

Scopul principal al intervenției este de a găsi prompt și în siguranță persoana dispărută, asigurându-i asistență medicală de urgență dacă este necesar și facilitând transportul la locația adecvată pentru evaluare și tratament suplimentar.

Operațiunea de căutare este un efort comun al comunității locale, autorităților și voluntarilor, demonstrând solidaritate și determinare în fața unui incident critic.

Echipa de salvare montană din Gorj își desfășoară activitatea cu profesionalism și devotament, fiind pregătită să intervină în orice situație de urgență pentru a asigura siguranța și protecția cetățenilor din zonă și a celor care se avântă în explorarea frumuseții naturii.

Tags:

Salvamont, Operațiune, Căutare, Munți Gorjului, Salvare
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General