Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateOperațiune de Căutare Extinsă desfășurată de Salvamontiștii din Gorj pentru Dispariția unei...

Operațiune de Căutare Extinsă desfășurată de Salvamontiștii din Gorj pentru Dispariția unei Persoane

Operațiune de Căutare Extinsă desfășurată de Salvamontiștii din Gorj pentru Dispariția unei Persoane

Salvamontiștii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj sunt implicați într-o acțiune amplă de căutare a unei persoane anunțate ca dispărută în zona submontană a județului Gorj. Ei sunt în acțiune alături de polițiști, pompieri și jandarmi, la solicitarea Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

În efortul lor de a găsi persoana dispărută, salvamontiștii utilizează echipe de cercetare terestră echipate cu echipamente de vizualizare directă și cu infraroșii. De asemenea, aceștia dispun de trei echipe de căutare cu drone echipate cu termoviziune, iar se pregătește și un echipaj specializat în căutarea cu câini.

Pentru optimizarea procesului de căutare și analiză a datelor, a fost activat Centrul Național de Analiză a Datelor colectate de drone Salvamont-Vodafone. Imaginile obținute de la drone vor fi prelucrate cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a spori eficiența și precizia căutărilor efectuate de echipele implicate.

Acest efort comun al autorităților și salvamontiștilor demonstrează determinarea lor de a acționa prompt și eficient în situații de urgență pentru a asigura siguranța și protecția comunității locale. Monitorizăm evoluția situației și vom oferi actualizări pe măsură ce informațiile devin disponibile.

Tags: Salvamont Gorj, căutare persoană disparută, dispariție, județul Gorj

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General