Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateOperațiune de amploare împotriva traficanților de migranți: Grupare destructurată de Poliția de...

Operațiune de amploare împotriva traficanților de migranți: Grupare destructurată de Poliția de Frontieră

Operațiune de amploare împotriva traficanților de migranți: Grupare destructurată de Poliția de Frontieră

Operațiune de amploare împotriva traficanților de migranți în România: o rețea care aducea migranți din Bulgaria și îi transporta spre vestul țării a fost destructurată de Poliția de Frontieră. Potrivit instituției, 33 de mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare în județele Dolj, Timiș, Arad, Caraș-Severin și Argeș.

  • Această acțiune a vizat combaterea constituirea unui grup infracțional organizat, traficul de migranți și trecerea ilegală a frontierei de stat.
  • Rețeaua a fost identificată ca fiind activă începând cu anul 2023 și era formată din cetățeni români, bulgari, irakieni și bengalezi care profita ilegal de această activitate.

Destinația preferată: Germania

Germania a fost destinația preferată a acestei grupări, care recruta migranți de origine arabă din Bulgaria. Membrii grupului îi preluau cu barca de pe malul Dunării, și îi transportau clandestin prin România până în vestul țării. Odată ajunși în zona Timișoara-Arad, migranții erau transferați și ascunși printre mărfuri în autovehicule de transport marfă, într-un efort de a trece ilegal granița către țări din vestul Europei.

Migranții, ascunși printre mărfuri și expuși riscurilor

Transportul inițial al migranților se făcea din România către vestul țării în autoutilitare sau autoturisme de teren, migranții fiind adesea ascunși printre mărfuri. Această practică periculoasă expunea viața acestora la riscuri majore pe durata deplasării. Un incident rutier în timpul unei astfel de operațiuni a condus la rănirea unor migranți.

Suma plătită pentru o călătorie clandestină se situa între 4.000 și 5.000 de euro de persoană, sume ce erau utilizate pentru finanțarea ulterioară a grupului. Banii obținuți erau investiți în autoturisme de lux și imobile, pentru a disimula originea ilicită a acestora.

Documentarea a 20 de transporturi ilegale

Pe parcursul investigațiilor, au fost documentate 20 de transporturi ilegale prin care grupul a încercat să introducă sau să scoată din țară aproximativ 500 de migranți. Autoritățile române, în colaborare cu cele din Bulgaria și Germania, au desfășurat operațiuni complexe pentru destructurarea acestei rețele infracționale.

Cooperarea cu Europol și alte instituții internaționale a facilitat schimbul de informații și coordonarea acțiunilor împotriva traficului de migranți.

Vizualizare: operațiunea de destructurare a rețelei de traficanți de migranți.
TAGS: Trafic de migranți, Poliția de Frontieră, Investigatie migranti, Demantelare grupare infracțiune
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments