Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateOm de Afaceri Klaus-Michael Kühne Investește 900 milioane de Euro în Flixbus

Om de Afaceri Klaus-Michael Kühne Investește 900 milioane de Euro în Flixbus

Om de Afaceri Klaus-Michael Kühne Investește 900 milioane de Euro în Flixbus

Om de afaceri influent Klaus-Michael Kühne, în vârstă de 87 de ani, cunoscut pentru conducerea gigantului logistic Kühne-Nagel și statutul său de cel mai bogat german conform Forbes, a achiziționat 35% din compania de servicii de transport Flixbus, într-o mișcare surprinzătoare. Acest parteneriat strategic a fost estimat la o valoare semnificativă de 900 de milioane de euro, consolidând astfel poziția sa în industria transporturilor.

Alături de investitorul suedez EQT, Klaus-Michael Kühne, originar din Hamburg și stabilit acum în Elveția, a făcut un pas important prin preluarea unei părți semnificative din acțiunile companiei. Această nouă alianță ar putea avea un impact major asupra evoluției Flixbus pe piață și ar putea deschide noi oportunități în ceea ce privește expansiunea și dezvoltarea serviciilor de transport.

Cuantumul exact al tranzacției nu a fost confirmat de către Flixbus. Cu toate acestea, conform informațiilor furnizate de Handelsblatt, surse din mediul financiar și de investiții au indicat că suma totală implicată se ridică în jurul sumei impresionante de 900 de milioane de euro, subliniind astfel încrederea și interesul manifestat de Kühne și EQT în ceea ce privește potențialul companiei.

Investiția lui Klaus-Michael Kühne și EQT în Flix SE, inclusiv diviziunile sale Flixbus și Flixtrain, demonstrează dorința lor de a consolida poziția acestei companii pe piață. De asemenea, există planuri de achiziționare a unor alte părți din acțiunile existente, subliniind ambițiile lor pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea și extinderea afacerii.

Considerat unul dintre cei mai bogați germani, cu active estimate la aproximativ 39 de miliarde de euro, Klaus-Michael Kühne nu este străin de investiții strategice. În afară de Kühne-Nagel, el are implicări în companii precum Hapag-Lloyd, Lufthansa și Brenntag, consolidându-și astfel poziția în diverse sectoare ale economiei. De asemenea, deține o parte semnificativă din acțiunile clubului de fotbal Hamburger SV, evidențiind diversitatea portofoliului său de investiții.

Compania Flix a fost fondată în 2012, inițial ca o firmă de transport cu autobuze. Ulterior, din 2018, a început să opereze și în domeniul transportului feroviar de pasageri cu Flixtrain. Cu peste 3.000 de angajați, compania a înregistrat recent vânzări de aproximativ două miliarde de euro, consolidându-și astfel statutul ca unul dintre liderii de piață din acest sector.

De la înființare, Flix a experimentat o creștere semnificativă, transportând peste 300 de milioane de pasageri în Europa și SUA. Aceste cifre impresionante demonstrează impactul pozitiv pe care compania l-a avut asupra industriei transporturilor și continuă să evidențieze angajamentul său față de inovare și oferirea unor servicii de calitate clientului.

© Foto: Profimedia

TAGS: Klaus-Michael Kühne, Flixbus, transport, investiție, companie, dezvoltare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General