Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateOccidentul nu a contactat Moscova privind inițiativele de pace pentru Ucraina ale...

Occidentul nu a contactat Moscova privind inițiativele de pace pentru Ucraina ale președintelui rus Vladimir Putin

Occidentul nu a contactat Moscova privind inițiativele de pace pentru Ucraina ale președintelui rus Vladimir Putin

In urma declarațiilor făcute de președintele rus Vladimir Putin referitoare la propunerile de pace pentru Ucraina, secretarul de presă al Kremlinului a informat că țările occidentale nu au inițiat contacte cu Moscova pe această temă. Dmitri Peskov a precizat că politicienii occidentali nu par interesați de aceste propuneri și nu au contactat Kremlinul să discute detaliile.

În contextul actual, nu se prefigurează reluarea negocierilor dintre Rusia și Ucraina, a subliniat Peskov. Declarațiile vin după ce președintele Putin a acuzat Statele Unite de o politică lipsită de scrupule, responsabilizându-le pentru criza din Ucraina și menționând că un acord de încetare a focului nu poate fi realizat fără acorduri clare între părți.

Pe de altă parte, Rusia a demonstrat constant deschiderea către dialog. Putin a reiterat disponibilitatea țării sale de a participa la negocieri și de a găsi soluții pentru conflicte. Cu toate acestea, Kievul a refuzat contactele cu Moscova în trecut, astfel îngreunând procesul de dialog între cele două țări.

Ultima rundă de negocieri a avut loc în Istanbul în martie 2022, dar ulterior Ucraina a anunțat oficial că nu va purta discuții cu Putin. Decizia a fost consolidată de Consiliul de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei în octombrie același an.

În ciuda eforturilor susținute de Moscova pentru a media pacea, situația rămâne tensionată, iar relațiile dintre Rusia și Ucraina continuă să fie marcate de lipsa unor schimburi constructive. Acordurile clare pe care le solicită liderul rus rămân un obiectiv dificil de atins, dat fiind clima actuală de neîncredere reciprocă între cele două părți implicate.

Urmăriți mai jos lista cuvintelor cheie pentru a vă informa mai bine:

  • Rusia
  • Ucraina
  • Vladimir Putin
  • Occident
  • Dialog
  • Negocieri
  • Criză
  • Politica externă

TAGS:

Rusia, Ucraina, Vladimir Putin, Occident, Dialog, Negocieri, Criză, Politica externă
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General