Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateO rețea de amenințări cu bombe a fost dezvăluită de DIICOT și...

O rețea de amenințări cu bombe a fost dezvăluită de DIICOT și IGPR

O rețea de amenințări cu bombe a fost dezvăluită de DIICOT și IGPR

O anchetă complexă condusă de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a dezvăluit o rețea de indivizi care au trimis mesaje de amenințare cu bombă către instituții publice din București. Potrivit probatoriului adunat în perioada 2022-2024, un făptuitor a coordonat mai mulți tineri, inclusiv minori, în transmiterea acestor mesaje de amenințare prin adresele de email ale instituțiilor vizate. Amenințările vizau amplasarea de dispozitive explozive în diferite locații din Capitală, care urmau să fie detonate.

Acțiunea coordonată a condus la percheziții și arestări

În urma investigațiilor desfășurate în cadrul acestui caz, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus efectuarea unor percheziții în colaborare cu polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. În timpul operațiunilor, forțele de ordine au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă “Glad Voievod” Timișoara.

Au crescut taxele notariale pentru tranzacțiile imobiliare în acest an

În altă ordine de idei, românii care vor să vândă sau să cumpere o casă vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar în 2022, ca urmare a majorării taxelor notariale. Potrivit informațiilor disponibile, aceste taxe au cunoscut o creștere semnificativă, ceea ce poate reprezenta o provocare în procesul de tranzacționare a proprietăților imobiliare. Pentru a afla mai multe detalii și a vedea cât vor trebui să plătească românii în acest an, puteți accesa aici.

Reparație în valoare de 3.000 de euro pentru un elev din Buzău

O situație neașteptată s-a petrecut într-un colegiu din Buzău, unde un elev a fost aproape de exmatriculare după ce și-a criticat profesoara de desen. Cu toate acestea, în urma intervenției părinților și a procesului de negociere cu conducerea instituției de învățământ, elevul a primit o reparație în valoare de 3.000 de euro. Detalii despre acest caz inedit și despre motivul pentru care elevul a fost lăsat să rămână în școală puteți găsi aici.

TAGS: DIICOT, IGPR, amenințare cu bombe, anchetă, percheziții, arestări, taxe notariale, tranzacții imobiliare, elev, exmatriculare, reparație, profesor

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments