Tuesday, April 16, 2024
HomeSportO nouă grevă în sănătatea României : Revolta angajaților din domeniul medical

O nouă grevă în sănătatea României : Revolta angajaților din domeniul medical

O nouă grevă în sănătatea României : Revolta angajaților din domeniul medical

O mare nemulțumire se ridică în rândul angajaților din sănătatea României. Federația Solidaritatea Sanitară a anunțat o grevă generală pentru a protesta împotriva politicilor sociale și economice ale Guvernului. Manifestările de protest vor începe cu un miting la Ministerul Muncii, joi, 1 februarie, la ora 10:00.

Federația Solidaritatea Sanitară notifică Guvernul

Un comunicat emis de Federația Solidaritatea Sanitară anunță: „Astăzi, 31.01.2024, Federaţia Solidaritatea Sanitară a notificat Guvernul României cu privire la intenţia declanşării grevei împotriva politicii sociale şi economice a Guvernului la nivelul sectorului Sănătate. Notificarea are la bază încălcarea prevederilor şi principiilor stabilite de Contractul colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate prin adoptarea OUG nr. 115/2023”.

Angajații din sistemul de sănătate cer ca Guvernul să rezolve nemulțumirile lor în termen de 10 zile, altfel se va declanșa o grevă generală în sectorul medical.

Motivele protestului sindicaliștilor din sănătate

Sindicaliștii din sănătate protestează împotriva modului în care sunt aplicate prevederile legii salarizării unitare. Ei cer ca toate sporurile să fie raportate la salariul de bază și că salariile să fie calculate în funcție de ierarhizare și salariul minim.

În plus, medicii doresc ca indemnizația de hrană să fie calculată în raport cu salariul minim pe economie și să primească tarife mai mari pentru orele suplimentare.

Pe lângă aceste revendicări, angajații din sănătate cer și creșterea salariilor de bază cu cel puțin 25% și măsuri pentru îmbunătățirea calității vieții profesionale.

Protest în fața Ministerului Muncii

Protestul se va desfășura în fața Ministerului Muncii, unde peste 300 de membri ai Federației Solidaritatea Sanitară se vor aduna pentru a-și exprima nemulțumirea față de politica guvernamentală. Sindicatul solicită întâlniri de negociere și dialog constructiv cu autoritățile în vederea găsirii unor soluții pentru problemele semnalate.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments