Tuesday, April 16, 2024
HomeSportO nouă amenințare în Covasna: Lupii devin o problemă majoră pentru locuitori

O nouă amenințare în Covasna: Lupii devin o problemă majoră pentru locuitori

O nouă amenințare în Covasna: Lupii devin o problemă majoră pentru locuitori

Locuitorii din Covasna trăiesc momente de panică din cauza unei noi amenințări care a lovit zona. Dacă, până acum, principalul motiv de îngrijorare era reprezentat de prezența urșilor, acum lupii au devenit protagoniștii neplăcuți ai comunității. Acești animale sălbatice, deși mai mici în comparație cu ursul, reușesc să creeze haos în gospodăriile din zonă.

Animalul care produce teroare în Covasna: Lupii devin o amenințare constantă pentru locuitori

Printre locuitorii din Covasna, lupul a generat o stare generalizată de panică. În ciuda faptului că ursul era considerat principalul dușman al comunității, acum lupii fac prăpăd și provoacă o serie de probleme. Un incident recent a șocat întreaga comunitate, când trei lupi au atacat o căprioară și au sfâșiat-o în apropierea unei școli. După această crimă, animalele au trecut la albia Râului Covasna, în ciuda prezenței drumului. O altă situație deosebit de gravă este reprezentată de uciderea câinilor de către lupi, ceea ce creează o frică intensă printre cetățeni. Copiii care merg la școală și persoanele care sunt nevoite să meargă pe jos pe o distanță mai lungă se află în pericol constant.

Un localnic a declarat: “Ne dispare tot. Câinii, și din lanț i-au luat, vecinul și mie mi-au luat. Noi avem copii, dimineața plecăm la muncă la 7, este întuneric. Seara, când copiii vin acasă în jurul orei 5, încă se mai joacă pe stradă și se confruntă cu riscuri mari.”

Autoritățile sunt neputincioase în fața acestei situații alarmante

Primarul din Covasna, Gyerő József, a încurajat cetățenii să fie foarte atenți la situații neplăcute și să semnaleze orice incident legat de lupi. El a precizat că cetățenii trebuie să fie vigilenți și să păstreze o distanță de siguranță față de animalele sălbatice. În același timp, specialiștii atrag atenția că există riscul confundării între lupi și câini. Diferențele de dimensiune și culoarea ochilor pot constitui un indiciu clar în acest sens.

Cu toate că lupii reprezintă o problemă majoră pentru Covasna, autoritățile locale se confruntă cu limitări în ceea ce privește luarea măsurilor necesare. Din cauza protecției legale acordate acestor animale, extragerea exemplarelor periculoase se poate realiza doar în anumite condiții foarte stricte. Aceasta trebuie să fie stipulată de lege și luată de o autoritate superioară, nefiind la îndemâna Primăriei.

Primarul din Covasna a declarat: “Măsurile pe care le putem lua noi sunt limitate. Lupul este o specie protejată, iar extragerea exemplarelor periculoase este posibilă doar în anumite condiții stabilite prin lege și prin decizii luate la nivel central.”

TAGS: covasna, lupi
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments